Vraag en antwoord

Een overzicht van geautoriseerde Multicycle dealers kunt u vinden op onze dealer pagina.

De garantieperiode begint met de aankoop en is alleen geldig voor de eerste eigenaar. De garantie is niet overdraagbaar en geldt niet voor gebruikte fietsen. De garantie wordt niet verlengd wanneer het frame of onderdelen worden vervangen.

Bij uw Multicycle dealer kunt u terecht voor het bestellen van originele en passende Multicycle onderdelen.

Uw dealer is uw aanspreekpunt voor garantie. Hij kan dit het beste beoordelen. In geval van twijfel of discussie, kan het betreffende onderdeel door uw dealer opgestuurd worden naar de Service en Garantieafdeling van Multicycle ter beoordeling. In geval van garantie of coulance zal Multicycle dit aan uw dealer vergoeden. Buiten het Multicycle dealernetwerk worden er geen vergoedingen gedaan.

Helaas is hier geen eenduidig antwoord op te geven. Dit is afhankelijk van veel verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan het totaalgewicht van fiets en berijder, de ondergrond, het type banden, de bandenspanning en de buitentemperatuur.

Nee, wij raden dit zelfs af. Het beste is om de fiets na volledig opladen van de oplader te ontkoppelen en de oplader uit het stopcontact te halen.

Als u uw e-bike langere tijd niet gebruikt, is het verstandig om de accu ten minste 60% opgeladen te hebben. Wij raden het af om uw accu langere tijd aan de oplader te zetten. Laad de accu ten minste 1 keer per 2 maanden op, en zorg dan dat er minimaal 60% geladen is.

De garantietermijn op Multicycle fietsen is 2 jaar. Voor meer informatie kunt u de Garantievoorwaarden of uw dealer raadplegen.

  • Laad uw accu voor vertrek volledig op.
  • Zorg voor de correcte bandenspanning (deze staat vermeld op de zijkant van de band).
  • Gebruik uw versnellingen optimaal. Rijd weg in een lichte versnelling en schakel op zodra u op gang bent. Gebruik de versnellingen zoals u dit ook zou doen met een fiets zonder ondersteuning.
  • Bewaar en laad de accu in de winter op kamertemperatuur op. Het laden zal sneller gaan en de hogere temperatuur zorgt voor een betere actieradius.
  • Zet de ondersteuning zo laag mogelijk.

U kunt de gebruikershandleiding voor de e-bikes met een Brose motor via deze link downloaden.

Voor de e-bikes met een Shimano motor downloadt u de handleiding via deze link.

Multicycle levert de fietsen enkel volgens de omschreven en getoonde specificatie. Mocht u aanpassingen op uw Multicycle wensen, dan kan uw dealer deze mogelijk voor u verzorgen. Vraag uw Multicycle dealer naar de mogelijkheden.

Een goed passende fiets is erg belangrijk voor de optimale zitpositie. Uw Multicycle dealer zal u hierover graag van een goed advies voorzien. Naast dat u bij de dealer terecht kunt kunt u ook kijken in onze shop hierin staat een uitgebreide uitleg over het berekenen van de framemaat.

Uw Multicycle dealer kan u hierover het beste adviseren. Dit is namelijk afhankelijk van veel factoren zoals het type versnellingssysteem, het gebruik van de fiets, weersomstandigheden en de ondergrond

In geval van service/garantie dient u altijd contact op te nemen met uw eigen Multicycle dealer. Uw dealer is uw aanspreekpunt en zal zo spoedig mogelijk een passende oplossing voor u aanbieden.

Ja, indien u de sleutel uit het systeem haalt, is niet alleen het systeem uitgeschakeld, maar ook de accu geborgd tegen diefstal.

U kunt de garantiebepalingen via deze link downloaden.