Zakelijk een multicycle e-bike leasen

Zakelijk een multicycle e-bike leasen

Zakelijk een multicycle e-bike leasen

Vanaf 1 januari 2020 kunnen werkgevers en werknemers fiscaal aantrekkelijk een e-bike van de zaak leasen. Een werknemer betaalt slechts zeven procent bijtelling én mag de fiets in privétijd gebruiken. De e-bikes van Multicycle zijn uitstekend voor het dagelijkse woon-werkverkeer. Hieronder leest u alles over het zakelijk leasen van een Multicycle e-bike.

Waarom een multicycle e-bike zakelijk leasen?

Door een Multicycle e-bike zakelijk te leasen, ervaart een medewerker wel de kwaliteit van Multicycle, maar is hij of zij niet in één keer de kosten kwijt voor de aanschaf. Vanaf 1 januari 2020 is het fiscaal aantrekkelijk om een fiets van de zaak te leasen. Voor veel medewerkers is dit een aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarde. Het betekent namelijk dat zij al een Multicycle e-bike leasen vanaf €76 euro per maand.

En dat is niet het enige voordeel. Verder:

  • kan de medewerker altijd terecht bij een Multicycle dealer in de buurt;
  • is het leasen inclusief kosten voor reparatie en regulier onderhoud en het vervangen van de banden bij slijtage, waardoor er geen extra kosten zijn;
  • zit de verzekering diefstal/casco verzekering inbegrepen in het leasecontract;
  • ontvangt uw medewerker pechhulp.

Hoe werkt het?

Uw medewerker kan een e-bike uitzoeken bij een Multicycle dealer bij hem of haar in de buurt. De dealer kan rechtstreeks in de fietsenzaak een leaseofferte voor uw medewerker uitbrengen. Uw medewerker kan vervolgens met de lease offerte naar personeelszaken vragen om een akkoord. Personeelszaken geeft vervolgens het akkoord ook door aan de leasemaatschappij en de leasemaatschappij stuurt de leaseovereenkomst naar de werkgever/personeelszaken voor ondertekening.

Na de leaseperiode

De leaseperiode duurt 36 maanden. Na de leaseperiode kan uw medewerker zelf beslissen wat hij of zij doet. Zo kunnen zij ervoor kiezen om de fiets te kopen, het leasetraject te beëindigen óf een nieuw leasetraject te beginnen.

Waarom een leasefiets?

Met een Multicycle leasefiets legt u extra gezonde kilometers af. En dat is voor zowel werknemers als werkgevers interessant. Een dagelijkse fietstocht maakt werknemers namelijk 30% productiever en effectiever. Ook is er minder kans op diabetes en hart- en vaatziekten. Tot slot vermindert het ziekteverzuim met minimaal 10 procent!