Kettingaandrijving

Kettingaandrijving

MULTICYCLE KIEST ALTIJD VOOR KWALITEIT

Shimano

Het beste van het beste

Veiligheid

Wendbaar in het verkeer

KMC

State-of-the art technology

Kettingaandrijving

Draagt bij aan het comfort van de fiets

Wij denken na over elk detail van de fiets. Ook de fietsketting is een onderdeel dat veel bijdraagt aan het comfort van de fiets. De fietskettingen die wij gebruiken zijn van de topmerken KMC en Shimano. Zo garanderen wij u altijd een fijne fietservaring.

Multicycle kiest altijd voor kwaliteit. Daarom monteren we standaard de KMC Longlife fietsketting op onder andere de Legacy EFB. De KMC Longlife ketting is voorzien van een speciale oppervlaktebehandeling van het metaal. En daarnaast zijn de pinnen tussen de schakels van sterker materiaal. Hierdoor kan de ketting hogere belasting aan. Dat is vooral handig bij elektrische fietsen. De KMC longlife gaat tot drie keer langer mee dan een normale fietsketting. De KMC Longlife ketting is een stuk lichter qua gewicht dan een normale ketting. Samen met de gegarandeerde soepele loop zal dit bijdragen aan het comfort op de fiets.

Op meerdere modellen wordt de aandrijfkracht overgebracht middels een riem in plaats van een ketting. Het verschil zit in een paar aspecten. Een riem heeft geen onderhoud nodig. Er zitten immers geen bewegende delen in. Een riem heeft ook geen smeermiddelen nodig. Met een open kettingkast is dat een groot voordeel. Een riem is ook geschikt voor hoge belasting. Dus ideaal voor e-bikes met een middenmotor. Een nadeel is dat een riem niet werkt in combinatie met een derailleur. Een derailleur vind je terug in de meest sportieve fietsen.

Uw voordelen op een rijtje

SHIMANO

Japanse technologie

KMC

State-of-the art technology

MULTICYCLE

Altijd de beste kwaliteit

HOGERE BELASTING

LICHTER QUA GEWICHT

LONGLIFE

Bekijk onze collectie

E-bikes met pasie