Welke e-bike past bij u?

Welke e-bike past bij u?

E-bikes zijn er in vele soorten en maten. Welke e-bike precies bij u past, is afhankelijk van uw wensen en eisen. In onze brochurehebben we daarom een stroomschema opgenomen waarmee u door middel van enkele keuzes uitkomt bij de e-bike die bij u past. Hieronder leest u meer over de keuzes die u heeft.

Geïntegreerde accu of accu op de bagagedrager?

Een eerste keuze die u moet maken, is waar u de accu wilt hebben. Bij Multicycle bieden we e-bikes met zowel een geïntegreerde accu als een accu op de bagagedrager. Alle accu’s op onze e-bikes zijn afneembaar. Een e-bike met geïntegreerde accu is over het algemeen iets stabieler, omdat de accu in het midden van de fiets zit. Gaat u voor een geïntegreerde accu? Dan heeft u bij Multicycle de keuze uit de Prestige EMS, Legacy EMB en Voyage EMI. Kiest u liever voor een accu op de bagagedrager? Dan kunt u kiezen voor de Solo EMS en de Solo EMI.

Derailleur of naafversnelling?

Nadat u de locatie van de accu heeft bepaald, dient zich de volgende keuze aan. Kiest u voor een derailleurversnelling of een naafversnelling? Deze keuze kunt u het beste baseren op het gebruik van uw e-bike. Fietst u voornamelijk korte afstanden? Dan past een onderhoudsarme naafversnelling goed bij u. Gaat u het liefst lang op pad door bergachtige landschappen? Dan is een derailleur een goede optie. Een derailleurversnelling heeft een groter bereik qua verzet en is lichter. Onze Prestige EMS en Solo EMSbeschikken over een derailleurversnelling. De  Legacy EMB, Voyage EMI en de Solo EMI hebben een naafversnelling.

Riem of kettingaandrijving?

Tot slot heeft u nog de keuze tussen een riem en kettingaandrijving. Een riem is een onderhoudsarme aandrijving. Het is een soepel lopend aandrijfsysteem met lange levensduur. Omdat een riem een aandrijving is die niet gesmeerd wordt is er geen kettingkast nodig. Een kettingaandrijving is het lichtst lopende en meest sportieve systeem. Wilt u een e-bike met riemaandrijving? Dan kiest u voor de  Legacy EMB. Gaat u voor een kettingaandrijving? Dan kiest u voor de Prestige EMS, Voyage EMI, Solo EMS of Solo EMI.

Social media

U kunt dit artikel eenvoudig delen via social media.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin