Fietsroutes langs het water

Fietsroutes langs het water

Vindt u het ook zo heerlijk om langs het water te fietsen? In dit artikel hebben we voor u de drie mooiste routes langs het water verzameld. Geniet van de mooiste momenten op uw e-bike met deze fietsroutes.

 

DE BRUGGENROUTE IN NOORD-BEVELAND (ZEELAND, 36,0 KM)

In 1530 werd Noord-Beveland tijdens de Sint-Felixvloed geheel opgeslokt door de zee. In de jaren daarna werd beetje bij beetje het land teruggewonnen. Vandaag de dag kunt u er prachtige fietstochten maken en de indrukwekkende bruggen bekijken die het eiland verbinden met de rest van Zeeland. Met deze fietsroute komt u langs de Zeelandsbrug en de Zandkreekdam. Bekijk de fietsroute hier.

 

DE GROTE RIVIERENROUTE (GELDERLAND, 37,0 KM)

Deze gevarieerde fietsroute brengt u langs diverse culturele hoogtepunten en de schitterende natuur van Gelderland. Holland.com stelde deze fietsroute op, waarbij u onder andere fietst langs het natuurgebied van de Bommelerwaard. Uiteraard kan een bezoek aan Kasteel Ammersoyen niet ontbreken in deze route. Bekijk hier deze route.

 

HARINGVLIETROUTE (ZUID-HOLLAND, 44,0 KM)

Op deze prachtige fietsroute komt u langs de schitterende wateren van Voorne. Verder komt u langs een mooi duinenlandschap waar u ook het Quackjeswater tegenkomt. Dit is een prachtig en vogelrijk gebied. Op de route maakt u via verschillende dijken de oversteek over het water. Vroeger grensden deze dijken aan de zee, vandaag de dag zijn het leuke bezienswaardigheden voor fietsroutes. U vindt hier de fietsroute.

Social media

U kunt dit artikel eenvoudig delen via social media.