Fietsroutes

Historie en kust: ontdek het noorden van groningen (41,5 km, groningen)

Historie en kust: ontdek het noorden van groningen (41,5 km, groningen)

Fietsen langs de kust van Groningen is een beleving op zich, in ieder seizoen. Tijdens deze route geniet u van de rust en ruimte van Groningen, maar ontdekt u ook de historie die de provincie te bieden heeft. Deze fietsroute start in Uithuizen en is in samenwerking met onze dealer Lietmeijer Tweewielers tot stand gekomen. Bent u na de fietsroute nog niet uitgekeken en wilt u Uithuizen nog even bewonderen? Neem dan vooral een kijkje bij het kasteelmuseum Menkemaborg.

Over de fietsroute

De fietsroute start op het parkeerterrein aan de Schoolstraat in Uithuizen. We beginnen met een rondje door het dorp. Fiets naar knooppunt 64, waarbij u langs Lietmeijer Tweewielers komt. Uiteraard bent u daar van harte welkom om de nieuwste Multicycle modellen te bewonderen.

Voordat we langs de prachtige kustlijn fietsen, gaan we eerst dieper de provincie in. U fietst naar knooppunt 67 en vervolgens naar knooppunt 78 en 52. Vanaf hier fietst u naar knooppunt 18, waarbij u aan uw linkerkant Borg Ewsum ziet. In de historische tuin rondom het voormalige borg staat een Theeschenkerij waar u kunt genieten van een kopje thee of koffie.

U vervolgt uw route door het dorp Middelstum richting knooppunt 17. Vanaf daar fietst u naar knooppunt 37 en 16. In Onderdendam vindt u DE KERK, die werd ontworpen in Groningen-Amsterdamse School-stijl.

Vanaf hier fietst u naar knooppunt 50, 53 en 57. Toe aan een uitstapje? Het Openluchtmuseum Het Hoogeland is zeker een aanrader!

U zet koers richting de kust door knooppunt 60 en 61 te volgen. U fietst naar de Noordpolderzijl. Vergeet niet om de dijk te bezoeken. Het uitzicht is zéker de moeite waard. En loopt u iets richting het noorden? Dan bevindt u zich op het noordelijkste punt van het Groninger vasteland.

Vervolg de route langs de kustlijn richting knooppunt 68. Hier ziet u het prachtige natuurgebied Ruidhorn. Fiets daarna naar knooppunt 75 en eindig bij knooppunt 65. Vanaf hier kunt u naar de parkeerplaats.

Over de fietsroute

Afstand
41,5 km | ca. 2,5 uur
Startpunt

Parkeerplaats Schoolstraat

Knooppuntenroute
64 – 67 – 78 – 52 – 18 – 17 – 37 – 16 – 50 – 53 – 57 – 60 – 61 – 68 – 75 – 65

Social media

U kunt dit artikel eenvoudig delen via social media.