Fietsroutes

Route langs de oosterschelde en goes (34,8 km, zeeland)

Route langs de oosterschelde en goes (34,8 km, zeeland)

De fietsroute langs de Oosterschelde begint in Goes. Deze stad heeft een historisch verleden en dat is nog zeker terug te zien. Onder meer in het bruisende hart van de binnenstad: de Grote Markt. Dit is het sfeervolle decor voor grote culturele evenementen. Naast deze toeristische trekpleister zijn er nog veel meer mooie bezienswaardigheden in Goes. Zo kunt u ook naar het Manhuistuin, de Westerkerk, Slot Oostende en de Kruisbasluik.

Fietst u verder langs de kust, dan heeft u een mooi uitzicht op Nationaal Park Oosterschelde. Het grootste nationaal park van Nederland is nooit hetzelfde! Dit komt door onder meer het getij. Er zijn veel verschillende soorten planten en dieren te vinden. Zo kunt u zeehonden, bruinvissen, zoutplanten, algen en vele vogels spotten. Wij wensen u veel fietsplezier!

Over de fietsroute

U start de route in Goes bij knooppunt 44. Vanaf hier gaat u door het centrum van Goes langs het Goese meer naar knooppunt 45. Volg dan knooppunt 49 en 48. Onderweg heeft u een waanzinnig uitzicht op de Oosterschelde. Volg knooppunt 51 om in Wemeldinge te komen. Dit dorp heeft ook een aantal rijksmonumenten die zeker het bezoek waard zijn! Zo zijn de Sint-Maarten kerk uit de 14e-eeuw en de molen De Hoop uit 1866 prachtige voorbeelden. Volg hierna knooppunt 67, 56 en 55. Fiets terug naar knooppunt 56 en vervolg u route naar knooppunt 52, om via 54 in Kapelle te komen.

Kapelle is ontstaan langs de oevers van een grote kreek, die in de tiende eeuw door Zuid-Beveland liep. Kapelle is een dorp met geschiedenis. De oudste vestigingsplaats heeft zijn naam te danken aan de kapel die uiteindelijk is uitgegroeid tot een heus kasteel. Een tour door het dorp is zeker een aanrader!  Heeft u alles gezien in Kapelle? De route vervolgt zich door knooppunt 53, 46 en 47 te volgen. U komt terug op uw startlocatie door knooppunt 44 aan te houden.

Over de fietsroute

Afstand
34,8 km | ca. 1,5 uur
Startpunt

Knooppunt 44

Knooppuntenroute
44 – 45 – 49 – 48 – 51 – 67 – 56 – 55 – 56 – 59 – 52 – 54 – 53 – 46 – 47 – 44

Social media

U kunt dit artikel eenvoudig delen via social media.