Fietsroutes

Het nationaal park de loonse en drunense duinen (noord-brabant, 32,9 km)

Het nationaal park de loonse en drunense duinen (noord-brabant, 32,9 km)

Wist u dat het Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen één van de meest uitgestrektste stuifzandgebieden van Europa is? Het wordt dan ook wel de ‘Brabantse Sahara’ genoemd. Het gebied wordt beschermd door Natuurmonumenten dat ervoor zorgt dat het historische karakter bewaard blijft. Een uniek, uitgestrekt nationaal park dat door de ANWB al meerdere keren is uitgeroepen tot ‘Brabants Beste Uitje’.

In deze fietsroute wisselen natuur en stad elkaar af. Zo fietst u dwars door dit prachtige natuurgebied met bos, heide en zand. En door de mooie binnenstad van Waalwijk, waar u diverse leuke terrasjes vindt. Midden in het centrum staat de Sint-Janskerk, een mooi expressionistisch bouwwerk wat in 1993 werd uitgeroepen tot Rijksmonument.

Over de fietsroute

De route start bij restaurant De Rustende Jager (knooppunt 35), midden in het prachtige natuurgebied van het Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. Vanaf hier volgt u knooppunt 34, 72 en 71, waarbij u langs de rand van het natuurgebied fietst. Volg knooppunt 14, 15 en 44 om in Waalwijk te komen. Hier kunt u wat drinken of de bijzondere Sint-Janskerk bezoeken.

Vervolgens gaat u verder met uw route in de natuur. Volg knooppunt 20 en 22 om bij knooppunt 32 in het dorp Loon op Zand te komen. Hier vindt u onder meer het historische herkenningspunt, Het Witte Kasteel. Dit kasteel is gebouwd op de resten van een oud kasteel, dat toebehoorde aan de Heren van het dorp Loon op Zand. Volg vanaf hier knooppunt 37, 93, 92 en 47 om vervolgens via 36 weer bij De Rustende Jager uit te komen (knooppunt 35).

Over de fietsroute

Afstand
32,9 km | ca 2 uur
Startpunt

Knooppunt 35, Oude Bosschebaan, Biezenmortel

Knooppuntenroute
35 – 34 – 72 – 71 – 14 – 15 – 44 – 20 – 22 – 32 – 37 – 93 – 92 – 47 – 36 – 35

Social media

U kunt dit artikel eenvoudig delen via social media.