Fietsroutes

De leukste fietsroutes van Multicycle

  • Home
  • /
  • Fietsroutes
In 1530 werd Noord-Beveland tijdens de Sint-Felixvloed geheel opgeslokt door de zee. In de jaren daarna werd beetje bij beetje het land teruggewonnen. Vandaag de dag kunt u er prachtige fietstochten maken en de indrukwekkende bruggen langsgaan die het eiland verbinden met de rest van Zeeland. Met deze fietsroute komt u langs de Zeelandsbrug en de Zandkreekdam. We wensen u alvast veel fietsplezier!
maandag, 25 januari 2021
door Multicycle
In de 17e eeuw is in De Beemster een droogmakerij geplaatst om het dreigende binnenwater van De Beemster om te toveren in vruchtbare en waardevolle grond. De Beemster is drooggelegd door om het meer een 42 kilometer lange dijk te zetten. Vervolgens is daaromheen een ringvaart gegraven. Toen hebben maar liefst 43 windmolens het meer leeggepompt. In 1612 was De Beemster droog gepompt en werd de polder ingericht. Wegen werden gelegd, huizen werden gebouwd en kavelsloten werden gegraven. Sinds 1999 staat Droogmakerij De Beemster op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en zeker het bezoeken waard. Met deze fietsroute ontdekt u de strakke en ordelijke Beemster.
donderdag, 17 september 2020
door Multicycle
De Van Nelle Fabriek in Rotterdam is de laatste Nederlandse aanwinst op de UNESCO Wereld Erfgoedlijst. De Van Nelle Fabriek is een uitzonderlijk icoon van de havenstad Rotterdam. Het is één van de meest revolutionaire fabrieken ooit. Het gebouw, dat aan het begin van de 20e eeuw is gebouwd, is uniek door de combinatie van staal en glas samen met de betonnen draagconstructie. Tot op de dag van vandaag is dit ‘de ideale fabriek’.
donderdag, 20 augustus 2020
door Multicycle
Molencomplex Kinderdijk is een internationaal bekende Nederlandse juweel. Niet voor niets heeft Kinderdijk een eervolle vermelding op de werelderfgoedlijst. De zeventien molens zijn gebouwd tussen de jaren 1738 en 1740 en zijn nog steeds in erg goede staat. Een fietstocht door deze polder brengt u langs duizend jaar historie van ‘het gevecht tegen het water’ in twee tot drie uur. U komt dan ook veelvuldig diverse dijken, gemalen, sluizen en andere waterbestrijders tegen op de route.
maandag, 27 juli 2020
door Multicycle
Van bovenaf ziet de Amsterdamse Grachtengordel eruit als een bijzonder lijnenspel. De statige grachten, die als een gordel om de oude stad heen liggen, zijn zeker een bezoek waard. De grachtengordel bevat maar liefst 14 kilometer gracht en 80 bruggen. De structuur wordt door de UNESO niet voor niets een “een stedenbouwkundig, waterbouwkundig en architectonisch meesterwerk” genoemd. Maak kennis met de Grachtengordel via deze prachtige fietsroute.
vrijdag, 24 juli 2020
door Multicycle
Fietsen langs de kust van Groningen is een beleving op zich, in ieder seizoen. Tijdens deze route geniet u van de rust en ruimte van Groningen, maar ontdekt u ook de historie die de provincie te bieden heeft. Deze fietsroute start in Uithuizen en is in samenwerking met onze dealer Lietmeijer Tweewielers tot stand gekomen. Bent u na de fietsroute nog niet uitgekeken en wilt u Uithuizen nog even bewonderen? Neem dan vooral een kijkje bij het kasteelmuseum Menkemaborg.
donderdag, 23 juli 2020
door Multicycle
Schokland ligt in de Noordoostpolder en was oorspronkelijk een eiland in de Zuiderzee. Al sinds de prehistorie wonen hier mensen die allemaal hun sporen hebben nagelaten. Schokland is dan ook werelderfgoed, omdat er ontzettend veel archeologische vondsten in de grond zitten. Het voormalig eiland staat symbool voor de eeuwenoude strijd van Nederland tegen het oprukkende water.
vrijdag, 17 juli 2020
door Multicycle
Altijd al willen weten hoe de Maas via Frankrijk en België ons land binnen stroomt? U ontdekt het tijdens deze fietstocht! Ook fietst u langs vele bezienswaardigheden in Maastricht en omstreken. De route begint in Maastricht. Vanaf daar fietst u bijna 9 kilometer langs de grootste en zuidelijkste rivier van ons land, de Maas. Het is een bijzondere ervaring om in de omgeving op avontuur te gaan. Ook zijn de dorpjes langs deze route stuk voor stuk historisch en mooi om te zien.
woensdag, 01 juli 2020
door Multicycle
De Nijmeegse Vierdaagse staat ieder jaar weer garant voor één groot feest. Tot ver buiten Nederland loopt men uit om de wandelaars veel succes te wensen en te genieten van de muziek, cultuur en gezelligheid in het prachtige Nijmegen. Aangezien in 2020 de Nijmeegse Vierdaagse niet door kan gaan, hebben we een fietsroute opgesteld waarmee u de eerste dag fietst. Tijdens deze ‘Dag van Elst’ komt u langs de plaatsen Oosterhout, Valburg, Arnhem, Huissen, Bemmel én natuurlijk Elst, waar de eerste dag naar is vernoemd. Op sommige stukken loopt de fietsroute net iets anders dan de wandelroute. Dit komt doordat niet alle wandelpaden met de fiets bereikbaar zijn. Toch komt deze fietsroute dicht in de buurt bij de eerste dag van de Nijmeegse Vierdaagse. We wensen u veel fietsplezier!
donderdag, 18 juni 2020
door Multicycle
Drenthe staat onlosmakelijk verbonden met hunebedden. Wist u dat hunebedden Nederlands oudste monumenten zijn? Deze bouwwerken werden in de prehistorie gebouwd. Op dit moment zijn er maar liefst 52 hunebedden op hun originele locatie in Drenthe te vinden. Met deze fietsroute fietst u langs diverse hunebedden en kunt u een bezoek brengen aan het Hunebedcentrum.
dinsdag, 02 juni 2020
door Multicycle

Wist u dat het Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen één van de meest uitgestrektste stuifzandgebieden van Europa is? Het wordt dan ook wel de ‘Brabantse Sahara’ genoemd. Het gebied wordt beschermd door Natuurmonumenten dat ervoor zorgt dat het historische karakter bewaard blijft. Een uniek, uitgestrekt nationaal park dat door de ANWB al meerdere keren is uitgeroepen tot ‘Brabants Beste Uitje’.

donderdag, 20 februari 2020
door Multicycle
De fietsroute langs de Oosterschelde begint in Goes. Deze stad heeft een historisch verleden en dat is nog zeker terug te zien. Onder meer in het bruisende hart van de binnenstad: de Grote Markt. Dit is het sfeervolle decor voor grote culturele evenementen. Naast deze toeristische trekpleister zijn er nog veel meer mooie bezienswaardigheden in Goes. Zo kunt u ook naar het Manhuistuin, de Westerkerk, Slot Oostende en de Kruisbasluik.
woensdag, 04 december 2019
door Multicycle
Met deze fietsroute ontdekt u de vele bezienswaardigheden die onze havenstad te bieden heeft. Zo fietst u langs de Euromast, de Erasmusbrug en de Kralingse Plas. Een bezoek aan Rotterdam is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek aan de wereldberoemde Rotterdamse haven. Elk jaar komt er rond de 400 miljoen ton aan goederen door de grootste haven van Europa. Ook bijzonder om te zien is de Markthal, die sinds het najaar van 2014 de grootste in Nederland is. Wilt u meer de historische kant op? Het monument “De verwoeste stad” is een plek vol geschiedenis. Dit monument herdenkt de bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog.
dinsdag, 12 november 2019
door Multicycle
Ver terug in de tijd bestond het Gooi uitsluitend uit heidevelden en akkerland. Nu ziet u steeds meer de menselijke hand terug in de omgeving. Er zijn echter nog veel oude plekken bewaard gebleven die het bezoek zeker waard zijn. Ook zijn er bijzondere planten te vinden. Deze fietsroute brengt u langs steden als Bussum, Hilversum, Laren en Naarden. Laatstgenoemde is één van de best bewaarde vestingsteden in geheel Europa. De stad is vooral beroemd door de unieke stervorm. Een rondje door Naarden is een unieke ervaring.
dinsdag, 15 oktober 2019
door Multicycle
Wist u dat de Utrechtse Heuvelrug het grootste bosgebied van Nederland is? Deze route brengt u langs verschillende heuvels en bossen. Onderweg is genoeg te zien. U komt bijvoorbeeld langs kasteel Amerongen in de uiterwaarden van de Neder-Rijn. Dit prachtige kasteel is slechts een van de vele bezienswaardigheden die deze route te bieden heeft. Zo komt u ook langs het dorp Scherpenzeel waar Huize Scherpenzeel gevestigd is. Een romantisch zestiende-eeuws kasteel wat zeker de moeite waard is om te bezoeken.
dinsdag, 10 september 2019
door Multicycle
Wilde dieren, grasvlaktes, water, riet… De Oostvaardersplassen is een uniek moerasgebied dat ieder seizoen bijzonder is. Fiets langs de reeën, vossen, hazen en vlinders tijdens deze prachtige route. En kijkt u tijdens het fietsen goed rond? De Oostvaardersplassen staan bekend als een vogelparadijs!
woensdag, 28 augustus 2019
door Multicycle
Op zoek naar natuur en historie? Dan is deze route echt wat voor u! De route begint gelijk bij de oude molen Den Oordt. Hierbinnen bevindt zich het Streekmuseum, dat u terugbrengt naar vervlogen tijden. Langs deze route komt u onder meer langs de Archemerberg, een stuwwal die stamt uit de ijstijd. Een speciale bezienswaardigheid die erg goed het Nederlandse landschap weerspiegeld. Verder op de route komt u langs natuurgebied Vecht- en Beneden-Reggegebied. Dit is een regio waar Staatbosbeheer druk bezig is met het weerbaarder maken van de omgeving tegen stikstofuitstoot. Een afwisseling van droog, nat en bosrijk gebied maken het een prachtig landschap.
maandag, 08 juli 2019
door Multicycle
Heeft u interesse in historie en cultuur? Dan is deze fietsroute langs Kamp Westerbork zeker de moeite waard. In Kamp Westerbork worden meer dan honderdduizend Nederlandse Joden, Sinti en Roma herdacht. Fietst u deze route op de laatste zondag van de maand? Dan is er een lezing door een ooggetuige van de Tweede Wereldoorlog.
woensdag, 26 juni 2019
door Multicycle
Vanaf half mei tot half september kunt u bij het Punt van Reide kijken naar de zeehonden (en met een beetje geluk zelfs wel hun pups). Van achter een zeehondenkijkwand heeft u uitzicht op de zeehonden in hun natuurlijke leefomgeving. Dit maakt het een fietsroute die zeker de moeite waard is!
donderdag, 23 mei 2019
door Multicycle
De omgeving Arnhem en Wageningen kenmerkt zich door de rijke geschiedenis. Tijdens de Tweede Wereldoorlog vochten de geallieerden hier tegen de Duitse bezetting. Operatie Market Garden is de geschiedenis ingegaan als één van de grootste slagen uit die tijd. De fietsroute die we voor u opstelden leidt u langs deze historische gebieden en monumenten en laat u stilstaan bij de geschiedenis. “Opdat wij niet vergeten”.
vrijdag, 03 mei 2019
door Multicycle
Bij het Nationaal Park De Alde Feanen, wat De Oude Venen betekent, kunt u genieten van de schitterende natuur. Dit nationale park is gelegen rondom Eernewoude en heeft maar liefst 4.000 hectare aan natuurgebied. Fiets langs de meren, rietlanden en moerasbossen en kijk uw ogen uit.
woensdag, 17 april 2019
door Multicycle
Deze fietsroute (± 60km, 3,5 uur) is opgezet in een samenwerking tussen Multicycle en ANWB. De ANWB heeft de route gerealiseerd, uitgezet met knooppunten en leuke horecagelegenheden. Start en finish zijn te Ulft. De route loopt door de prachtige omgeving van Montferland, gelegen tussen de rivieren de Oude IJssel en de Rijn. Er is voldoende parkeergelegenheid aanwezig en tijdens de openingstijden van de showroom kunt u hier direct de nieuwste collectie MC’s bewonderen. Met deze route bezoekt u een deel van het Montferland, gelegen tussen de rivieren de Oude IJssel en de Rijn, op het grensgebied van Nederland en Duitsland. De bijna 67 m hoge top Montferland is de hoogste in de omgeving en biedt een schitterend uitzicht over het omringende land. Kastelen, landhuizen en wijngaarden geven de route een romantisch cachet. Uiteraard bent u voorafgaand of na de route van harte welkom in onze showroom om onze nieuwe collectie te bekijken.
dinsdag, 01 januari 2019
door Multicycle
Deze korte route heeft als hoogtepunt ’s-Heerenberg met zijn prachtige omgeving en het fraaie kasteel Huis Bergh. U fietst er over vlakke smalle en rustige wegen op uw gemak naar toe. Het kasteel is te bezichtigen maar ook de binnenstad van het stadje is het bekijken zeker waard. Via de verdedigingswal rondom het kasteel verlaat u de stad en dan gaat het via Stokkum met een fraaie windmolen richting Beek. 
dinsdag, 14 augustus 2018
door Multicycle
De fietsroute 76 km  Ulft - Bocholt - Bredevoort is een weliswaar vrij lange, maar met elektrische ondersteuning makkelijk te fietsen fraaie route. U fiets door een zeer afwisselend landschap met voldoende mogelijkheden voor tussenstops bijv. in Bredevoort waar de accu kan worden bijgeladen op het plein 't Zand.
zaterdag, 14 juli 2018
door Multicycle
Langs weilanden, bossen, beken en vennen, op deze prachtige route fietst u vooral op rustige wegen en fietspaden door het karakteristieke landschap rond om Bredevoort en Winterswijk en naar het grensgebied aan Duitse zijde met het klooster Mariengarden in Burlo. In dit klooster werd in 1765 de grens tussen het bisdom Münster en Nederland vastgelegd.
maandag, 18 juni 2018
door Multicycle
Deze fietsroute van 62 km start bij Multicycle en voert u langs Doetinchem, Laag Keppel, Zeddam en Azewijn. Kortom een mooie route door de Achterhoek!
donderdag, 14 juni 2018
door Multicycle
Ontdek de prachtige regio rondom Bredevoort, Bocholt en Aalten op de fiets. Deze tocht volgt zoveel mogelijk wegen en paden die goed berijdbaar zijn en waar weinig verkeer komt. Het landschap is zeer afwissend. Van bos, weilanden en vergezichten tot verrassend mooie doorkijkjes en monumentale boerderijen.

Start- en eindpunt: fietsknooppunt 45 (Winterswijksestraat) met mogelijkheden om te parkeren langs de weg.

zaterdag, 14 april 2018
door Multicycle
Deze fietsroute (± 60km, 3,5 uur) is opgezet in een samenwerking tussen Multicycle en ANWB. De ANWB heeft de route gerealiseerd, uitgezet met knooppunten en leuke horecagelegenheden. Start en finish zijn bij Multicycle te Ulft. De route loopt door de prachtige omgeving van Montferland, gelegen tussen de rivieren de Oude IJssel en de Rijn. Er is voldoende parkeergelegenheid aanwezig en tijdens de openingstijden van de showroom kunt u hier direct de nieuwste collectie MC’s bewonderen.

Wilt u de fietstocht rijden? Download de route hier.
zaterdag, 31 maart 2018
door Multicycle
Deze fietstocht van ongeveer 50 kilometer begint naar eigen voorkeur in Gaanderen, Terborg of Etten en loopt via Zeddam over de Oude Eltenseweg door het mooie Montferland naar Elten. Vervolgens voert de trip over een dijkweggetje naar Emmerich om even ten oosten van ’s-Heerenberg terug te keren naar het beginpunt.
vrijdag, 16 juni 2017
door Multicycle
Deze route van ca. 39 km voert u via de buitenwijken van Ulft en Gendringen naar het fraai opgeknapte Landgoed Landfort. Daarna via een aantal knooppunten door het Duitse stadje Anholt met de Wasserburg Anholt, die te bezichtigen is met fraaie tuinen en grachten en bovendien een museum heeft met een echte Rembrandt.
donderdag, 23 februari 2017
door Multicycle

Multicycle fietsroutes

Welkom op deze fietsroute pagina. We delen regelmatig nieuwe fietsroutes met u.

Recent

Archief