Fietservaringen

Rondje Elten

Gepubliceerd door Multicycle
Op vrijdag, 16 juni 2017

Fietsroute 50 km - Rondje Elten

Deze fietstocht van ongeveer 50 kilometer begint naar eigen voorkeur in Gaanderen, Terborg of Etten en loopt via Zeddam over de Oude Eltenseweg door het mooie Montferland naar Elten. Vervolgens voert de trip over een dijkweggetje naar Emmerich om even ten oosten van ’s-Heerenberg terug te keren naar het beginpunt.
Elten ligt bijna op de helft van de rit en deze plaats biedt een mooie rustplek onder de dikke boom op het marktplein waar je ook een aantal horeca-zaken vindt en een uitstekende warme bakker. Bij het verlaten van de plaats via de Emmericher Strasse is het even goed uitkijken bij het oversteken om het weggetje te bereiken dat over een -het lijkt wel uit steigermateriaal opgetrokken- bruggetje de route voortzet richting Spijk. Dit oversteekpunt is overigens prima aangegeven, maar enige alertheid is gewenst in verband met mogelijk naderend verkeer in de onoverzichtelijke bocht.

We gaan niet naar Spijk, maar bewonderen op het uitkijkpunt van de Spijkse dijk even het wonderlijke Rijn-landschap om over de dijkweg te vervolgen naar Emmerich. Vlak voor deze stad kun je zomaar ineens met je mooie MC tussen een kudde schapen terecht komen, hetgeen mijn kleindochter overkwam.
In Emmerich kunt u beslissen om over de boulevard te rijden of, zoals wij, vlak voor het centrum links afslaan en een ijsje eten bij de sympathieke Italiaan aan het Löwentor.

Over het spoor gaat het via de Netterdensche Strasse voorbij de opvallende architectuur van de Heilig-Geist-Kirche linksaf over de Spillinscher Weg en de Sternstrasse richting de Budbergstrasse op het industriegebied. We maken een haarspeldbocht naar de Löttweg om even verder linksaf te slaan naar het ‘Mu-Cafe’ aan de Speelberger Strasse. Op deze voormalige boerderij hebben ze de bakens verzet richting horeca en de eigenaar beroemt zich erop een buitengewone kop koffie te zetten van vers gebrande bonen, verkregen uit een groot apparaat dat een opvallende plek inneemt in het etablissement. Als fervent ‘geen’-koffie drinker kan ik hier uiteraard geen mening over geven, maar de Kuchen smaakte uitstekend.

We zijn nu slechts op een steenworp van ’s-Heerenberg dat we op een geheel eigen wijze naderen via de Asselscher Weg. Wij vervolgen echter via het plaatsje Lengel waar u kunt besluiten om wat uitgebreidere horeca-activiteiten te ondernemen, terwijl de liefhebbers van een Chinese maaltijd aan hun trekken komen bij het iets verderop gelegen restaurant Sin-Chen dat bekendheid geniet in de streek. Bij het oprijden van het fietspad aan de Terborgseweg, moet u daarvoor wel 100 meter naar links. Wij kozen voor rechts om aan het eind van de Terborgseweg, die naadloos over gaat in de Zeddamseweg, weer bij het begin van de route uit te komen.

U kunt deze route ook downloaden als GPX bestand voor gebruik op uw GPS fietscomputer 

Dit is wat wij noemen 'fantastisch fietsen'!

Impressie

Genieten van een kop vers gebrande koffie het in Mu-cafe

MULTICYCLE

Bekijk onze nieuwe
fietsen in de on-line
webshop

Social media

U kunt dit artikel eenvoudig delen via social media.