Multicycle

Sportieve Multicycle toerfietsen

Gepubliceerd door Multicycle
Op vrijdag, 06 maart 2020

Sportieve Multicycle toerfietsen

Zoekt u een sportieve toerfiets? In onze collectie hebben we prachtige toerfietsen die eigentijds, stoer én betrouwbaar zijn. Ideaal om moeiteloos te manoeuvreren door de drukte van de stad of voor het dagelijkse woon-werkverkeer. In dit artikel belichten we graag vier sportieve Multicycle toerfietsen en benoemen we de verschillen. Leest u met ons mee?

 

Vier sportieve toerfietsen

In onze collectie toerfietsen is een duidelijk onderscheid te vinden tussen sportieve en comfortabele modellen. Er zijn vier fietsen die te classificeren zijn als sportief: de Avantgarde BDR, de Dauphin BDR, de Premiere BDR en de Noble IGH. De sportieve toerfietsen onderscheiden zich van de comfortabele fietsen, omdat deze een meer sportieve zithouding hebben. Maar wat zijn nu de verschillen tussen deze vier fietsen? Hieronder lichten we enkele details toe.

  Avantgarde BDR Dauphin BDR Premiere BDR Noble IGH

Aandrijving

Riem

Riem

Riem

Ketting

Schakelsysteem

Shimano Alfine 11

Shimano Alfine 8

Shimano Nexus 8

Shimano Nexus 8

Kettingkast

Open

Open

Open

Gesloten

Kleuren

Shitake Grey Glossy

Shitake Grey Satin

Jet Blue Satin / Dark Iron Grey Satin

Pearl White Metallic / Metro Black Metallic

Prijs

€ 1.999

€ 1.699

€ 1.199

€ 999

 

Soort aandrijving

Het eerste verschil is het type aandrijving. De Noble IGH heeft van deze fietsen als enige een kettingaandrijving, de andere drie fietsen hebben een riemaandrijving. Het voordeel van een riemaandrijving is dat het vrijwel onderhoudsvrij is. Tegelijkertijd zijn er geen smeermiddelen nodig én is een riem goed toepasbaar voor een hoge belasting. Een ketting is ook een betrouwbare aandrijving, maar vergt wel iets meer onderhoud.

 

Schakelsysteem en versnellingen

Een tweede verschil is te vinden in het schakelsysteem. Hoeveel versnellingen de fietsen hebben, is te zien aan het cijfer achter het type schakelsysteem. De Avantgarde BDR heeft de meeste versnellingen: 11 in totaal. Ook zit er verschil in kwaliteit van de schakelsystemen. Alle schakelsystemen zijn van hoge kwaliteit en hoe hoogwaardiger afgemonteerd, des te fijner de fietsbeleving.

Open, gesloten of halfopen kettingkast

De Avantgarde BDR, Dauphin BDR en Premiere BDR hebben een riemaandrijving, waardoor er geen kettingkast nodig is. Dit maakt dat de fietsen er robuuster en meer urban uitzien. De Noble IGH heeft een iets traditionelere uitstraling door de gesloten kettingkast.

 

Kleur van de fiets

Naast de specificaties is ook de kleur belangrijk. Zowel de mannen als damesmodellen van de Avantgarde BDR en de Dauphin BDR zijn verkrijgbaar in de kleur Shitake Grey. Het verschil is dat de poedercoating op de Avantgarde BDR glanzend is (‘Glossy’) en de poedercoating op de Dauphin BDR mat is (‘Satin’). Het damesmodel van de Premiere BDR heeft een unieke, frisse matte ‘Jet Blue’ kleur. Het herenmodel is verkrijgbaar in het stoere Dark Iron Grey Satin. De Noble IGH is verkrijgbaar in de kleuren Metro Black Metallic (dames en heren) en Pearl White Metallic (dames).

Bekijk onze complete collectie toerfietsen

Benieuwd naar alle toerfietsen, óók onze comfortabele fietsen? U bekijkt ze hier!

Bekijk onze toerfietsen

Social media

U kunt dit artikel eenvoudig delen via social media.