Multicycle

Comfortabele Multicycle toerfietsen

Gepubliceerd door Multicycle
Op donderdag, 05 maart 2020

Comfortabele Multicycle toerfietsen

Zoekt u een comfortabele toerfiets? In onze collectie hebben we prachtige toerfietsen die betrouwbaar, soepel én comfortabel zijn. Perfect voor een heerlijke zondagse fietstocht, even op en neer naar het dorp of om naar uw werk te fietsen. In dit artikel belichten we graag vier comfortabele Multicycle toerfietsen en benoemen we de verschillen. Leest u met ons mee?

 

Vier comfortabele toerfietsen

In onze collectie toerfietsen is een duidelijk onderscheid te vinden tussen sportieve en comfortabele modellen. Er zijn vier fietsen die te classificeren zijn als comfortabel: de Prestige BD, de Voyage, de Voyage S en de Noble. De comfortabele toerfietsen onderscheiden zich van de sportieve fietsen, omdat deze een heerlijk ontspannen zithouding hebben. Maar wat zijn nu de verschillen tussen deze vier fietsen? Hieronder lichten we enkele details toe.

 

  Prestige BD Voyage Voyage S Noble

Aandrijving

Riem

Ketting

Ketting

Ketting

Schakelsysteem

Shimano Alfine 11

Shimano Alfine 8

Shimano XT 10

Shimano Nexus 8

Kettingkast

Open

Gesloten

Halfopen

Gesloten

Kleuren

Shitake Grey Glossy / Metro Black Metallic

Shitake Grey Satin

Shitake Grey Satin

Pearl White Metallic / Metro Black Metallic

Prijs

€ 1.799

€ 1.249

€ 1.249

€ 1.099

 

Soort aandrijving

Het eerste verschil is het type aandrijving. De Prestige BD heeft van deze fietsen als enige een riemaandrijving, de andere drie fietsen hebben een kettingaandrijving. Zo heeft een riemaandrijving vrijwel geen onderhoud nodig. Er zijn geen smeermiddelen nodig én een riem is ideaal voor een hoge belasting. Een ketting is ook een betrouwbare aandrijving, maar vergt wel iets meer onderhoud.

 

Schakelsysteem en versnellingen

Een tweede verschil is te vinden in het schakelsysteem. Zoals u kunt zien, hebben alle fietsen een ander schakelsysteem, wat gekoppeld is aan het aantal versnellingen. Hoeveel versnellingen de fietsen hebben, is te zien aan het cijfer achter het type schakelsysteem. De Prestige BD heeft de meeste versnellingen: 11 in totaal. Ook zit er verschil in kwaliteit van de schakelsystemen. Alle schakelsystemen zijn van hoge kwaliteit en hoe hoogwaardiger afgemonteerd, des te fijner de fietsbeleving.

Open, gesloten of halfopen kettingkast

De Prestige BD heeft een riemaandrijving, waardoor er geen kettingkast nodig is. Dit geeft de Prestige BD een elegante look. Zowel de Voyage als de Noble hebben een traditionele gesloten kettingkast. De Voyage S heeft een halfopen kettingkast, waarbij de bescherming enkel aan de bovenkant zit. Dit maakt dat de fiets sportiever oogt dan de Voyage.

Kleur van de fiets

Naast de specificaties is ook de kleur belangrijk. Het oog wil immers ook wat! De Prestige BD is in damesvariant en lage instap verkrijgbaar in de kleur Shitake Grey Glossy. Dit is een elegante, grijze kleur met een glanzende afwerking. De heren Prestige BD is verkrijgbaar in Metro Black Metallic, een diepzwarte metallic. Zowel de Voyage als de Voyage S zijn in zowel heren als damesvariant verkrijgbaar in Shitake Grey Satin. Dit is dezelfde grijze kleur als de Prestige BD, maar dan mat afgewerkt. De Noble is in damesvariant verkrijgbaar in Pearl White Metallic. De herenvariant heeft de kleur Metro Black Metallic.

Bekijk onze complete collectie toerfietsen

Benieuwd naar alle toerfietsen, óók onze sportieve fietsen? U bekijkt ze hier!

Bekijk onze toerfietsen

Social media

U kunt dit artikel eenvoudig delen via social media.