Fietsroutes

Ontdek Limburg op de fiets

Gepubliceerd door Multicycle
Op donderdag, 02 juli 2020

Ontdek Limburg op de fiets

In deze twaalfdelige reeks ontdekt u bijzondere fietsroutes in iedere provincie. Deze keer delen we drie fietsroutes door Limburg. Deze zuidelijke provincie bruist van cultuur en de geschiedenis. Fietsend door de provincie valt ook zeker de prachtige natuur en de gezellige dorpen en steden op. Wij wensen u veel fietsplezier!

Fietsroute langs de Maas

Altijd al willen weten hoe de Maas via Frankrijk en België ons land binnen stroomt? U ontdekt het tijdens deze fietstocht! Ook fietst u langs vele bezienswaardigheden in Maastricht en omstreken. De route begint in Maastricht. Vanaf daar fietst u bijna 9 kilometer langs de grootste en zuidelijkste rivier van ons land, de Maas. Het is een bijzondere ervaring om in de omgeving op avontuur te gaan. Ook zijn de dorpjes langs deze route stuk voor stuk historisch en mooi om te zien. Bekijk hier de route.

De Gulpenertour

Nabij Gulpen zijn het kastelen en watermolens die de horizon verrijken. Het landschap in deze streek is samengesteld uit diverse natuurgebieden, waarbij de een nog mooier is dan de ander. Zo fietst u het ene moment over het Plateu van Margraten, waar voornamelijk akkers en boomgaarden zijn. Om vervolgens over de bekende Keutenberg te fietsen, deze berg is een van de smaakmakers van de Amstel Goldrace. Ook voor de bierliefhebbers heeft deze route iets unieks. In Gulpen staat namelijk nog een van de weinige onafhankelijke bierbrouwers die uitsluitend met grondstoffen alleen uit Nederlands bodem werkt. U bekijkt de fietsroute hier.

De 'Koning' van Koningslust

Het dorpje Koningslust is vernoemd naar de ontdekker Petrus de Koning die in 1795 honderd hectare onontgonnen grond ten noorden van Helden opkocht. Hier bouwde hij  een klooster genaamd Koningslust. Van veehouderijen tot tuinbouwkassen, maar ook asperge tuinen en vele stuifduinen ontdekt u in deze fietstocht. Ook brengt deze route u langs de heuvelachtige Kesselse Bergen. Dit vormt de groene ‘brug’ van De Peel naar de Maasvallei. In de omgeving stromen vele beekjes welke de omgeving erg schilderachtig doen lijken. U vindt de route hier.

Mooie momenten met Multicycle

De mooiste momenten maakt u met uw Multicycle. Bekijk hier onze collectie toerfietsen en e-bikes!

Bekijk hier onze collectie!

Social media

U kunt dit artikel eenvoudig delen via social media.