Fietsroutes

Fiets langs het Werelderfgoed in Nederland deel 1

Gepubliceerd door Multicycle
Op maandag, 27 juli 2020

Fiets langs het Werelderfgoed in Nederland deel 1

Nederland kent in totaal tien werelderfgoederen die zeker het bezoeken waard zijn. En hoe kunt u dat beter doen dan op de fiets? In deze reeks nemen we u mee langs deze Nederlandse Werelderfgoederen en delen we iedere keer drie prachtige fietsroutes in de omgeving. Deze keer: Schokland, de Amsterdamse Grachtengordel en Kinderdijk.

Fietsroute door Schokland

Schokland ligt in de Noordoostpolder en was oorspronkelijk een eiland in de Zuiderzee. Al sinds de prehistorie wonen hier mensen die allemaal hun sporen hebben nagelaten. Schokland is dan ook werelderfgoed omdat er ontzettend veel archeologische vondsten worden gedaan. Het voormalig eiland staat symbool voor de eeuwenoude strijd van Nederland tegen het oprukkende water. Bekijk de fietsroute hier.

Fietsroute langs de Grachtengordel van Amsterdam

Van bovenaf ziet de Amsterdamse Grachtengordel eruit als een bijzonder lijnenspel. De statige grachten, die als een gordel om de oude stad heen liggen, zijn zeker een bezoek waard. De structuur van de grachtengordel wordt door de UNESO niet voor niets een “een stedenbouwkundig, waterbouwkundig en architectonisch meesterwerk” genoemd. Bekijk de fietsroute hier.

Fietsroute Kinderdijk

Molencomplex Kinderdijk is een internationaal bekende Nederlandse juweel. Niet voor niets heeft Kinderdijk een eervolle vermelding op de werelderfgoedlijst. De zeventien molens zijn gebouwd tussen de jaren 1738 en 1740 enzijn nog steeds in erg goede staat. Deze molens zorgden ervoor dat het lage land van Alblasserwaard droog stond, waar het eerder nog werd geteisterd door overstromingen en weggezakte grond. Bekijk de fietsroute hier.

Mooie momenten met Multicycle

De mooiste momenten maakt u met uw Multicycle. Bekijk hier onze collectie toerfietsen en e-bikes!

Bekijk hier onze collectie!

Social media

U kunt dit artikel eenvoudig delen via social media.