Fietsroutes

Fietsen door Zeeland: nostalgie en natuur

Gepubliceerd door Multicycle
Op dinsdag, 07 januari 2020

Fietsen door Zeeland: nostalgie en natuur

Wie denkt aan Zeeland zal denken aan deltawerken, sluizen of historische steden. Maar er is nog veel meer te ontdekken! Wist u dat het Landelijk Fietsplatform Zeeland heeft benoemd tot 5-sterren provincie? Dit is het hoogst haalbare niveau! Dit heeft de provincie te danken aan het onderhoud van het fietsnetwerk, de toegankelijkheid en de vele fietscafés. Ook erg leuk: in Zeeland varen nog steeds Zeeuwse pondjes die u van A naar B brengen. We hebben vier routes uitgekozen die u rondleiden door Zeeland.

De eeuwenoude panorama route

Het landschap van Zeeland is er eentje met dijken, polders en smalle kuststroken. U ziet ze allemaal langs deze fietsroute. Ook behoort een bezoek aan de Zwarte polder tot deze fietsroute. Dit is een zogenaamde slufter: een gebied achter een doorgebroken dam. Vandaag de dag is het een mooi natuurgebied waar heideschapen genieten van de rust. Wanneer u de route verder volgt, komt u ook langs het Zwin. U bekijkt de route hier.

Nostalgie langs de bunkers

Tijdens de Tweede Wereldoorlog bezette de Duitsers de kust van Walcheren. Dit resulteerde in een kust met bunkers, tankgrachten en andere hindernissen om het de geallieerden zo moeilijk mogelijk te maken. Lange tijd zijn deze bunkers onontdekt gebleven, totdat bij toeval een voorbijganger in 1990 op een stuk steen stuitte. Deze fietsroute geeft u een inkijkje in de geschiedenis. Verder leidt deze route u langs de plaats waar BLØF een nummer over maakte: Zoutelanden. Wij wensen u veel fietsplezier!

Fietsroute langs Veere

Een route langs het Veerse meer is de ideale manier om alle mooie plekjes van het Zeeuwse landschap te ontdekken. De route is parallel aan het water gelegen. Zo is het Veerse meer bij uitstek een plek voor surfers, kanoërs, zeilers, duikers en vissers. Tevens brengt deze route u langs het historische dorpje Veere. Deze plaats was vroeger dé handelsplaats voor Schotse handel, wat zeker zijn sporen heeft achtergelaten. U ontdekt de fietsroute hier.

Route langs de Oosterschelde

De fietsroute langs de Oosterschelde begint in Goes. Deze stad heeft een historisch verleden en dat is nog zeker terug te zien. Onder meer in het bruisende hart van de binnenstad: de Grote Markt. Dit is het sfeervolle decor voor grote culturele evenementen. Naast deze toeristische trekpleister zijn er nog veel meer mooie bezienswaardigheden in Goes. Zo kunt u ook naar het Manhuistuin, de Westerkerk, Slot Oostende en de Kruisbasluik. Wij wensen u veel fietsplezier!

Mooie momenten met Multicycle

De mooiste momenten maakt u met uw Multicycle. Bekijk hier onze collectie toerfietsen en e-bikes!

Bekijk hier onze collectie!

Social media

U kunt dit artikel eenvoudig delen via social media.