Fietstips

Ontspanning en er even tussenuit: fietsvakantie is populair!

Gepubliceerd door Multicycle
Op donderdag, 19 september 2019

Ontspanning en er even tussenuit: fietsvakantie is populair!

Waar bent u naar toe geweest deze zomervakantie? Was dit ver van huis of bent u in Nederland gebleven? Uit onderzoek van het Landelijk Fietsplatform blijkt dat het recreatieve fietsnetwerk in Nederland tijdens de zomermaanden intensief wordt gebruikt! Maar Nederlanders nemen de fiets ook graag mee op vakantie: tijdens 3,1 miljoen vakanties in binnen en buitenland wordt er gefietst.

Een actieve vakantie

21% van de Nederlanders die in eigen land blijft kiest voor een actieve vakantie. De helft daarvan gaat voor een fietsvakantie. Van alle fietsvakanties kiezen de meeste Nederlanders voor een fietsstandplaatsvakantie. Dit is een vakantie waarbij men naar een vast vakantieadres gaat en vanuit daar meerdere fietstochten onderneemt. Daarnaast is er nog een groep mensen die kiest voor een fietstrektocht. Hierbij fietsen mensen van plaats naar plaats en overnachten zij op verschillende plekken.

Ontspanning, buiten willen zijn en “even er tussenuit”

Misschien herkent u het: niets is zo fijn om na een drukke werkweek even op de fiets stappen. Voor de ontspanning, de prachtige Nederlandse natuur of omdat u er even tussenuit wilt. Voor de meeste Nederlanders is ontspanning de belangrijkste reden om te gaan fietsen. Opvallend is dat gezondheid door slechts 6% van de Nederlanders wordt genoemd als belangrijkste reden om te gaan fietsen. Gezondheid wordt gezien als een prettige bijkomstigheid, niet dé reden om te gaan fietsen. En dat terwijl wetenschappelijk is bewezen dat elektrisch fietsen gezond is!

 

Met een Multicycle op vakantie

Heeft u nog plannen om dit jaar om op vakantie te gaan? En neemt u dan de fiets mee? Wij vinden het erg leuk om te zien waar u met uw Multicycle naartoe fietst! Stuurt u gerust uw foto’s naar ons via info@multicycle.nl, wij kijken er naar uit!

Bron: Landelijk Fietsplatform

Social media

U kunt dit artikel eenvoudig delen via social media.