Fietstips

Maak kennis met onze dealer van de maand: Fiets-Shop Harry Roosken

Gepubliceerd door Multicycle
Op vrijdag, 11 oktober 2019

Maak kennis met onze dealer van de maand: Fiets-Shop Harry Roosken

Al onze dealers staan vrijwel dagelijks voor u klaar om u te informeren over onze e-bikes. Niet alleen over de aankoop van uw fietsen, maar ook over het onderhoud en de service. Reden genoeg om onze dealers in het zonnetje te zetten! Maak daarom kennis met onze dealer van de maand: Fiets-Shop Harry Roosken.

 

Een bekende naam in de omgeving

Wie Erica zegt, zegt Fiets-Shop Harry Roosken. Al meer dan 100 jaar wordt de familienaam Roosken in verband gebracht met dit dorp in Drenthe. “Mijn opa is in 1918 al begonnen met ons bedrijf”, vertelt Harry Roosken, eigenaar van de fietswinkel. “Mijn opa begon met een smederij, totdat mijn vader Berry na de Tweede Wereldoorlog de zaak overnam." Langzaamaan werd de zaak omgebouwd tot een fietsenzaak.

 

Garage Roosken, de voorloper van de fietsenwinkel.

 

Uitgebreid assortiment

De Fiets-Shop staat bekend om zijn uitgebreide assortiment. Harry: “Ons assortiment is erg breed. We hebben een winkel waar we alle soorten fietsen verkopen: van kinderfiets tot een e-bike. Ook kunnen klanten bij ons terecht voor de race- en ATB-modellen. Belangrijk is dat we altijd voor kwaliteit gaan.” Betrouwbaarheid staat dan ook hoog in het vaandel. “Ik heb altijd geleerd dat je moet doen wat je zegt en zegt wat je gaat doen”, vertelt hij.

 

Harry en zijn vrouw Ria in de winkel.

 

Een passende fiets

Wat dit vak zo mooi maakt? Harry: “Het leukste is om mensen een passende fiets te verkopen. Soms is dat een model waaraan de klant in eerste instantie zelf nog niet had gedacht”. Trots is Harry op alles wat zij in de afgelopen jaren hebben bereikt. “Onze zaak is in de loop van de tijd gegroeid. Niet alleen in vierkante meters, maar ook zeker in servicegerichtheid”, vertelt hij trots.

 

Samenwerking met Multicycle

De samenwerking tussen Multicycle en Fiets-Shop Harry Roosken gaat terug naar 1991. Harry: “We zijn direct nadat we de zaak hebben overgenomen begonnen met de verkoop van Multicycle fietsen. Dat was nog in de Front Freewheel periode. Later zijn we een periode gestopt. Met de opkomst van de e-bike hebben we wederom gekozen voor Multicycle, omdat het destijds één van de lichtste elektrische fietsen op de markt was. Voor komend seizoen hebben we al enkele previews gezien van de nieuwe modellen. Het belooft een mooi jaar te worden”.

Social media

U kunt dit artikel eenvoudig delen via social media.