Fietsroutes

Ontdek Noord-Holland op de fiets

Gepubliceerd door Multicycle
Op woensdag, 06 november 2019

Ontdek Noord-Holland op de fiets

In deze twaalfdelige reeks ontdekt u bijzondere fietsroutes in iedere provincie. Deze keer delen we drie fietsroutes door Noord-Holland. Noord-Holland is een provincie van uitersten: van grote steden tot rustige natuurgebieden. De provincie biedt voor ieder wat wils. Met de duinen, polders en mooie natuur kunt u er naar hartenlust fietsen. Maar ook de steden zijn zeker het bezoeken waard.

Een rustig rondje Amsterdam

Van het uitgereikte grachtenkanaal tot de smalle gevelhuizen: Amsterdam blijft het artistieke centrum van ons land. Amsterdam is een kleurrijke stad met invloeden vanuit heel Europa en erbuiten. Daarnaast zijn er nog steeds delen van de stad bewaard gebleven waar ook de oud-Amsterdammers uitermate trots op zijn. Met deze fietsroute, opgesteld door de ANWB, fietst u langs de grote toeristenmassa’s. U maakt kennis met NEMO, het Marineterrein, Artis en het Rijksmuseum. U vindt de route hier.

Fietstocht de Gooise Heide

Ver terug in de tijd bestond het Gooi uitsluitend uit heidevelden en akkerland. Nu ziet u steeds meer de menselijke hand terug in de omgeving. Er zijn echter nog veel oude plekken bewaard gebleven die het bezoek zeker waard zijn. Ook zijn er bijzondere planten te vinden. Deze fietsroute brengt u langs steden als Bussum, Hilversum, Laren en Naarden. Laatstgenoemde is één van de best bewaarde vestingsteden in geheel Europa. De stad is vooral beroemd door de unieke stervorm. Een rondje door Naarden is een unieke ervaring. U bekijkt de fietsroute hier.

De klassieke Duinwaterroute

In deze 43 km lange fietsroute ziet u al het moois van Noord-Holland en komt u langs verschillende landerijen. U begint de tocht in het duingebied van Castricum, wat maar liefst 5300 hectare groot is! Hier kunt u Schotse hooglanders spotten. Vroeger werd in dit landschap veel gedaan aan landbouw, maar later bleek de grond niet erg vruchtbaar was. Ook de zeewind was niet gunstig voor de gewassen. Wat wel gespaard is gebleven, is de Boerderij De Kruisberg (rechts op de route). Een mooie herinnering aan het vroegere boerenleven van de streek. Ook komt u op de route langs de vogelobservatiehut ’t Boetje van onze Kees. Deze klassieke route vindt u hier.

Mooie momenten met Multicycle

De mooiste momenten maakt u met uw Multicycle. Bekijk hier onze collectie toerfietsen en e-bikes!

Bekijk hier onze collectie!

Social media

U kunt dit artikel eenvoudig delen via social media.