Fietstips

Waar staan de afkortingen in onze fietsnamen voor?

Gepubliceerd door Multicycle
Op woensdag, 13 maart 2019

Waar staan de afkortingen in onze fietsnamen voor?

Iedere Multicycle fiets heeft zijn eigen naam met daarin diverse afkortingen. Maar waar staan die afkortingen nu precies voor? In dit blog leggen we dat uit!

Type motor: EF of EM

Het eerste onderscheid wordt gemaakt in het type motor. De afkortingen die daarbij horen zijn EF en EM. De afkorting EF staat voor front engine, wat voorwielmotor betekent. Alle fietsen die de EF in hun naam hebben, beschikken dus over een voorwielmotor. De afkorting EM staat voor middle engine, wat middenmotor betekent. Dit betekent dat de fietsnamen met EM beschikken over een middenmotor.

Type versnelling: S

Het tweede onderscheid dat we hebben gemaakt heeft betrekking op het type versnelling. De fietsen in onze collectie zijn voorzien van naafversnelling óf derailleurversnelling. De fietsen met een derailleurversnelling dragen de letter S in hun naam (bijvoorbeeld de Voyage S). De fietsen met een naafversnelling hebben geen extra afkorting in de naam (bijvoorbeeld de Voyage).

Type aandrijving: B/BD

Het laatste onderscheid wordt gemaakt in het type aandrijving. In onze collectie heeft u de keuze uit een riemaandrijving of een kettingaandrijving. De fietsen met een riemaandrijving worden aangeduid met de letter B of BD (wat een afkorting is van belt drive). De fietsen met een kettingaandrijving hebben geen extra afkorting in de naam.

Enkele voorbeelden

In deze tabel vindt u een aantal voorbeelden.

Fietsnaam

Motor

Versnelling

Aandrijving

Prestige EMB

Midden (EM)

Naaf

Riem (B)

Legacy EF

Voorwiel (EF)

Naaf

Ketting

Voyage SEM

Midden (EM)

Derailleur (S)

Ketting

Noble EM

Midden (EM)

Naaf

Ketting

Prestige BD

n.v.t.

Naaf

Riem (BD)

Voyage S

n.v.t.

Derailleur (S)

Ketting

Voyage

n.v.t.

Naaf

Ketting

Meer weten over onze fietsen?

Heeft u nog vragen over onze fietsen? Wij adviseren u graag! Neem gerust contact met ons op. Ook staan al onze dealers voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Bekijk onze dealers
Error bij het laden van Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/InsertUmbracoForm.cshtml)

Social media

U kunt dit artikel eenvoudig delen via social media.