Fietstips

Fietsen in de herfst? Houd hier dan rekening mee!

Gepubliceerd door Multicycle
Op donderdag, 25 oktober 2018

Fietsen in de herfst? Houd hier dan rekening mee!

Gaat u ook in de herfstmaanden graag op pad met de fiets? De natuur is in het najaar prachtig! Toch is fietsen in de herfst net iets anders dan in de zomer. De temperatuur en weersomstandigheden zijn factoren waar u altijd rekening mee moet houden. Zeker bij koudere temperaturen en regenval. Daarom geven we u in dit blog enkele tips zodat u ook in de herfst veilig op pad kunt!

Kies voor isolerende kleding

In de herfst is de temperatuur op de fiets soms lastig in te schatten. Zorg ervoor dat u in alle gevallen voldoende kleren meeneemt om u tegen ijzige temperaturen te beschermen. In de herfstmaanden kan de temperatuur vooral ’s avonds zeer snel dalen. En op de fiets wordt uw lichaam blootgesteld aan de kou. Twijfel dan ook niet om een extra sport- of joggingbroek aan te trekken. Wanneer u snel last hebt van koude handen en voeten, zijn wanten en thermosokken absolute aanraders.

Zorg voor heldere verlichting

Hoe later de klok slaat, hoe donkerder het wordt buiten. Zorg er dus voor dat u altijd goed zichtbaar bent voor andere weggebruikers. In het bijzonder op donkere wegen en in bosrijke gebieden. Controleer voor u de weg op gaat altijd even of zowel het voor- als achterlicht goed functioneert. Als extra zekerheid raden wij aan om reflecterende kleding te dragen of een extra flitslampje aan uw kleding vast te maken. Op die manier bent u altijd goed zichtbaar voor andere weggebruikers.

Goede banden zijn belangrijk

De herfstmaanden gaan gepaard met slechte weersomstandigheden zoals kou, regen en gladheid. Houd daar altijd rekening mee. Goed opgepompte banden zijn essentieel bij natte en gladde wegen. Het kan geen kwaad om de banden voor uw fietstocht even te controleren en indien nodig iets op te pompen. Met goede banden is uw ligging op de weg beter en bovendien kunt u efficiënter lange afstanden rijden. Zorg ervoor dat uw banden niet té hard zijn, dat gaat ten koste van een optimale wegligging.

Multicycle fietsen: óók perfect voor in de herfst!

Al onze e-bikes en toerfietsen zijn voorzien van veilige verlichting van Busch & Muller of Supernova én hebben betrouwbare banden. Daarom zijn onze fietsen ook geschikt om in de herfst mee te fietsen. Wilt u zelf de voordelen van onze e-bikes ervaren? Maak dan een proefrit bij één van onze dealers. U bent van harte welkom!

Proefrit maken

Social media

U kunt dit artikel eenvoudig delen via social media.