Fietservaringen

Voor het eerst op pad met de e-bike

Gepubliceerd door Multicycle
Op donderdag, 28 juni 2018

Voor het eerst op pad met de e-bike

Ben je van plan om voor het eerst een e-bike te kopen en daar mee op pad te gaan? Dan moet je met veel dingen rekening houden. Bijvoorbeeld welke fiets bij jou past, hoe het zit met de verschillende routes en wat je moet doen bij pech onderweg. In ons blog helpen we je hier graag mee. 

De juiste e-bike kiezen

Het is allereerst belangrijk dat je een e-bike koopt die perfect bij jou past. En de keuze is daarbij groot: je kunt kiezen uit veel merken, met verschillende specificaties en prijzen. De perfecte e-bike ontdek je pas op het moment dat je er op fietst! Ga daarom vooral langs bij dealers of leveranciers om de e-bikes uit te proberen. Zo ontdek je wat je fijn vindt. Hier lees je waar je bij de aanschaf van een e-bike zeker op moet letten. Ook ontwikkelden wij een specialist fietstest, waarmee je ontdekt welke fiets het beste bij jou past. Doe hier de test.

De perfecte route uitkiezen

Heb je een geschikte e-bike uitgekozen? Alle benodigde accessoires gekocht? Dan is het tijd om op pad te gaan! Zo zijn er veel mooie routes in Nederland waar je door de natuur fietst. Maar je kunt ook zelf routes samenstellen met behulp van de Nederlandse Fiets Knooppunten.

Wat te doen bij pech onderweg

Uiteraard kan het voorkomen dat je ergens stil komt te staan met pech. Het is daarom mogelijk om van te voren pechhulp aan te schaffen. Zo biedt de ANWB bijvoorbeeld de ANWB Fietspas. Hiermee ben je altijd verzekerd van hulp onderweg. Wanneer het mogelijk is, repareren ze jouw fiets direct ter plekke. Wanneer dat niet kan, word je met jouw fiets naar bijvoorbeeld een fietsenmaker gebracht. Wel zo makkelijk! Op de website van de ANWB lees je meer over de pechhulp die zij bieden. 

Advies nodig?

Heb je nog vragen over de zoektocht naar een geschikte e-bike? Bel of mail ons dan gerust. Wij adviseren je graag. Je bent ook van harte welkom om in onze showroom of bij één van onze dealers te ervaren welke e-bike bij jou past. Wij wensen je in ieder geval veel fietsplezier!

Multicycle

Er is geen fiets die zo licht fietst als een MC. Fantastisch fietsen noemen we dat in Ulft en dat begint bij een fiets waarin alleen de allerbeste materialen zijn verwerkt. Daarnaast zijn MC's heel licht in gewicht en zien ze er fantastisch uit. Onze stijlvol en tijdloos ogende fietsen bezorgen u zorgeloos en comfortabel fietsplezier.

Collectie

Social media

U kunt dit artikel eenvoudig delen via social media.