Fietstips

Tips voor het opbergen én gebruiken van een e-bike accu in de winter

Gepubliceerd door Multicycle
Op woensdag, 05 december 2018

Tips voor het opbergen én gebruiken van een e-bike accu in de winter

We kunnen er niet meer omheen. De dagen worden korter, de temperatuur daalt en dat windje op de fiets is toch best wel fris. De winter komt eraan en dat betekent ook dat de fietspaden steeds leger worden. Bergt u uw e-bike deze winter op? Of bent u een fietsliefhebber die tijdens de koude periode de e-bike blijft gebruiken? Wat u ook doet, de accu van uw e-bike heeft aardig wat te voortduren in de winter. In dit blog geven we u daarom tips om ervoor te zorgen dat uw e-bike accu in optimale staat de winter doorkomt!

Opbergen van een e-bike accu in de winter

Behoort u tot de groep mensen die in de kou liever niet fietst? Zorg er dan voor dat u uw accu op een juiste manier opbergt. Het belangrijkste is dat u diepontlading voorkomt. Een volledig ontladen accu heeft namelijk een negatief effect op de levensduur van de e-bike. Zorg er daarom voor dat u de accu voor ten minste 50% oplaadt voordat u de accu opbergt. Zeker als u de accu een langere tijd niet gebruikt. Controleer daarnaast iedere twee maanden of de accu nog minimaal 50% opgeladen is. Is dat niet het geval, laad de accu dan weer op tot minimaal 50%.

Gebruiken van een e-bike accu in de winter

Bent u de sportieveling die ook in de winter de e-bike gebruikt? Dan is het wel belangrijk dat u rekening houdt met de weersomstandigheden. Hieronder geven we u enkele tips waarmee u ervoor zorgt dat uw accu goed blijft presteren.

Bewaar de accu op kamertemperatuur

Het is belangrijk dat u de accu op een vorstvrije en droge plek opbergt na het fietsen, het liefst bij kamertemperatuur (warmer dan 10 graden). Ook wanneer u uw accu moet opladen, adviseren wij dit om bij kamertemperatuur te doen. Als de accu in de kou opgeladen wordt, duurt dit veel langer dan bij kamertemperatuur.

Maak de accu schoon

Heeft u tijdens uw fietstocht te maken gehad met sneeuwval? Zorg er dan voor dat uw accu sneeuwvrij is voordat u de fiets weg zet!

Let goed op de actieradius

In de winter heeft de accu een lagere actieradius dan bij warmere temperaturen. Helaas kunt u daar zelf niet zoveel aan doen. Zorg er in ieder geval voor dat u de accu goed opbergt en voldoende oplaad. Ook kunt u de lader meenemen tijdens uw rit. Mocht de accu dan toch leeg zijn, kunt u de accu onder het genot van een lekkere kop warme chocolademelk opladen.

Veilig op pad met de Multicycle fietsen

Onze fietsen zijn geschikt in elk seizoen, ook in de winter. Met veilige fietsverlichting en betrouwbare banden, kunt u ook in de winter genieten van een fijne fietservaring. Heeft u vragen over het opbergen of gebruiken van de accu in de winter? Neem dan gerust contact met ons op!

Contact opnemen

Social media

U kunt dit artikel eenvoudig delen via social media.