Fietstips

Elektrisch fietsen is gezond

Gepubliceerd door Multicycle
Op dinsdag, 09 augustus 2016

Elektrisch fietsen is gezond

Wij wisten het allang, maar het is nu ook wetenschappelijk bewezen: elektrisch fietsen is gezond! Wetenschappers van de Universiteit van Colorado hebben onderzoek gedaan naar de gezondheidsaspecten van de e-bike. De conclusie? Uw gezondheid gaat er aanzienlijk op vooruit als u een e-bike gebruikt. Nog meer reden om op de e-bike te stappen dus!

Drie keer per week met de e-bike naar het werk

Aan het onderzoek deden in totaal twintig mensen mee. Dit waren mensen die dagelijks met de auto naar het werk gaan en buiten werktijd niet sporten. Voorafgaand aan het onderzoek bekeken de wetenschappers de bloedwaarden en conditie van deze twintig mensen. De daaropvolgende maand pakte de groep minimaal drie dagen per week de e-bike in plaats van de auto naar het werk. Gemiddeld fietsten zij 20,1 kilometer per uur. En de resultaten? Die waren erg positief!

Goed voor hart- en vloedvaten

Na afloop van de testmaand zagen de wetenschappers een enorme verbetering in de gezondheid, de zuurstofopname en het bloedsuikerpeil. De conclusie was duidelijk: elektrisch fietsen zorgt ervoor dat men minder kans op hart- en vaatziekten heeft! En door de e-bike te gebruiken om naar het werk te gaan, hoefden de deelnemers geen extra tijd vrij te maken om te sporten. Een win-win situatie dus!

De ideale fiets voor woon-werkverkeer

Onze fietsen zijn ontworpen voor zowel de vrijetijdsfietser als de woon-werkfietser. De Prestige EMB is bijvoorbeeld een perfecte fiets voor de forens die snel en soepel naar het werk wil rijden. De riemaandrijving zorgt voor een ultieme rijbeleving. Meer weten over de voordelen van elektrisch fietsen? Lees hier dan meer over fietsen naar uw werk!

Collectie

Social media

U kunt dit artikel eenvoudig delen via social media.