Fietsnieuws

Harder papa!...

Gepubliceerd door Paul Krouwel
Op donderdag, 10 september 2015

Harder papa!...

Ik durf wel te zeggen dat ik een echte fietser ben. Niet zozeer recreatief. Maar iedere werkdag gebruik ik bij voorkeur mijn tweewieler om naar kantoor te fietsen. En de laatste jaren inclusief kinderzitje achterop.

Inmiddels, ruim een jaar, fiets ik elektrisch. Zonder enige gene. Sterker nog, ik ben superpromoter! Ik zou niet meer anders willen. En afgelopen week leek het er zelfs even op alsof ik niet meer anders kan.

Voor jaarlijks groot onderhoud aan mijn Multicycle Expressive-E was ik ruim een week aangewezen op alternatief vervoer. Dus heb ik het kinderzitje overgezet op een leenfiets, zonder ondersteuning. Wat een tegenvaller was dat!

Het leek wel alsof ik niet vooruit kwam. Ondanks dat mijn conditie prima is, werkte ik me iedere dag in het zweet. Waar ik normaal andere fietsers fluitend voorbij reed, werd ik nu aan alle kanten ingehaald. Twintig minuten onderweg, werd al snel 30 minuten. Altijd de wind mee, werd buffelen tegen de wind in. Tot slot was ook mijn zoontje enigszins van slag; ‘Harder papa! We gaan normaal veel harder!’

Ik hoef vast niet uit te leggen hoe blij ik was toen ik vorige week mijn kinderzitje weer terug kon zetten op mijn MC...

Over de auteur
Paul Krouwel, woont aan de kust van Den Haag. Hij is marketeer bij de ANWB en vader van 1 zoon.

Paul fietst dagelijks ruim 15 km aan woon-werk verkeer, door weer en wind. Hij bezit sinds juli 2014 zijn eerste elektrische fiets, de Expressive-E.

Impressie

Sterker nog, ik ben superpromoter!

 

MULTICYCLE

Bekijk onze nieuwe
collectie fietsen op de website

Social media

U kunt dit artikel eenvoudig delen via social media.