Fietsnieuws

Multicycle open huis 2015

Gepubliceerd door Jan Verheijen
Op woensdag, 06 mei 2015

Multicycle open huis 2015

Op zaterdag 2 mei maakte ik een mooi ritje naar Ulft. Honderden belangstellenden hadden de auto gepakt richting het paradepaardje van de Nederlandse fietsenindustrie. Ik reisde uiteraard op het meest voor de hand liggende vervoersmiddel, mijn Expressive SE Premium. Het zonnetje deed flink z’n best en dat was heel anders dan precies vijf jaar geleden toen ik dezelfde kant uit fietste, naar Rome.

De medewerkers die buiten druk doende waren iedereen zo uitgebreid mogelijk voor te lichten, zagen uitsluitend vrolijke gezichten. Je kon op het kleine testparcours met elk mogelijk model je rondjes rijden en daar werd hevig gebruik van gemaakt. Ik sprak een enthousiaste oud-voetballer uit de Zaanstreek die met zijn echtgenote  zelfs de vorige dag al gebruik had gemaakt van de mogelijkheid al dit moois uit de Achterhoek uit te proberen. Zij besloten in plaats van de afgesproken ene fiets zelfs twee exemplaren via de dealer te bestellen. Net als andere bezoekers was het stel ook uiterst tevreden over de kans dat je het hele productieproces tot en met de finetuning kon bekijken.

Binnen was het zo mogelijk nog drukker dan buiten in het zonnetje. De sportieve westerling kwam nog even aan het woord in het filmpje dat ik van de feestdag maakte. Het enthousiasme waarmee elke productiemedewerker sprak over ‘zijn’ bedrijf was zo aanstekelijk dat ik meer dan een uur film bij elkaar schoot. Onder het filmmontage-motto ‘kill your darlings’ wist ik deze hoeveelheid met moeite terug te brengen naar… tweeëneenhalve minuut. Wellicht is het onderstaande fietsportretje een aansporing voor de thuisblijvers om dit wonderlijke proces de volgende keer ook eens met eigen ogen te gaan bekijken.

Over de auteur
Jan Verheijen uit Gaanderen, gepensioneerd kunstdocent en Rome-fietser.

Mijn liefde voor het fietsen is een laatbloeier. In 1998 maakte ik mijn eerste fietstocht naar Rome. Deze onderneming was ingegeven door het verlangen om de trip die mijn vader in 1928 maakte, na te fietsen. Zijn destijds geschreven reisverslag was een belangrijke leidraad bij mijn eerste grote tocht. Tegenwoordig maken mijn vrouw en ik regelmatig tevoren uitgestippelde dagtochtjes van rond 50 kilometer met een GPS-je op het stuur. Op de Expressive SE-premium hoop ik een fors aantal kilometers af te leggen.

Impressie

het paradepaardje van de Nederlandse fietsenindustrie

MULTICYCLE

Bekijk onze nieuwe
collectie fietsen op de website

Social media

U kunt dit artikel eenvoudig delen via social media.