Fietsnieuws

"Lichtgewicht"

Gepubliceerd door Paul Krouwel
Op maandag, 30 maart 2015

"Lichtgewicht"

Nog steeds geniet ik iedere dag van mijn Multicycle Expressive-E. Weer of geen weer. Hij hapert nooit en brengt me altijd op mijn bestemming.

Op de fiets kom je nog eens ergens, dat maakt het voor mij zo leuk. Je wisselt makkelijk van route, en kan doorsteken waar auto’s moeten afbuigen. Heel praktisch in een stad als Den Haag met een autoluw centrum en hoofdwegen
die open liggen voor nieuwe riolering.

Op een elektrische fiets ga je zonder morren een extra klokje om. Zeker als de lente zijn intrede weer doet. Van werk naar binnenstad. Van strand naar terras. Van sportclub naar huis. Ik doe het bij voorkeur allemaal op mijn witte MC.

Het enige waar ik over moet nadenken, is waar ik hem veilig kan stallen. En veilig stallen is in Den Haag uitstekend verzorgd. In het centrum kan ik inmiddels kiezen uit 5 bemande (gratis) fietsenstallingen. Maar wel met steile rails naar beneden.

Een flinke uitdaging zou je zeggen...met name om er met je elektrische fiets weer uit te komen. Maar gelukkig weegt de MC slechts 24 kg (inclusief accu) en zelfs zonder loopondersteuning duw ik hem zonder veel moeite omhoog. Op zulke momenten ben je blij met een 'lichtgewicht'.

Over de auteur
Paul Krouwel, woont aan de kust van Den Haag. Hij is marketeer bij de ANWB en vader van 1 zoon.

Paul fietst dagelijks ruim 15 km aan woon-werk verkeer, door weer en wind. Hij bezit sinds juli 2014 zijn eerste elektrische fiets, de Expressive-E.

Impressie

Op de fiets kom je nog eens ergens

 

MULTICYCLE

Bekijk onze nieuwe
collectie fietsen op de website

Social media

U kunt dit artikel eenvoudig delen via social media.