Fietsnieuws

Op de elektrische fiets naar het werk? Ik ben om!

Gepubliceerd door Nicole van der Linde
Op vrijdag, 06 februari 2015

Op de elektrische fiets naar het werk? Ik ben om!

Een fietsblog….. nooit gedacht dat ik dat nog eens zou gaan doen. Maar ik ben erg enthousiast over mijn nieuwe fiets en het lijkt me leuk anderen daar deelgenoot van te maken. 

Tot vorig jaar fietste ik op mijn oude fiets. Oorspronkelijk een sportieve fiets met veel versnellingen, maar in de loop der jaren omgetoverd tot een 'mama-fiets', die behoorlijk intensief werd gebruikt voor stadse ritjes. Na onze verhuizing vorig jaar kwamen wij terecht in een fietsvriendelijke omgeving (regio Den Haag Zuid). De echte stad werd ingeruild voor een net iets minder stadse en meer kindvriendelijke omgeving. Nadat de meeste dozen waren uitgepakt  werd het tijd om na te denken over een nieuwe fiets. Want nu hoefde ik niet meer dagelijks in de file te staan, maar had ik de mogelijkheid om op de fiets naar mijn werk te gaan. Op zich leuk natuurlijk om over nieuwe dingen na te denken, maar dat bracht ook meteen de nodige dilemma's met zich mee. 

Want ik wilde wel weer graag een sportieve fiets, maar ja, die hebben vaak een open kettingkast. Niet handig voor woon- werkverkeer met nette kleding aan. Ik houd van doorfietsen, maar elke dag bezweet aankomen op werk zag ik ook niet echt zitten. Daarnaast moet ik ook nog 'gewoon' met de kinderen kunnen fietsen. Gelukkig zijn ze nu in de leeftijd dat er geen zitjes meer nodig zijn, maar een 'achteropje' is zo af en toe toch nog wel handig. Een aantal praktische eisen dus.

Al snel viel het woord elektrische fiets. Even wennen, want dat is toch voor bejaarden? Maar na wat rondvragen bleken diverse collega's al een elektrische (bak-)fiets te hebben (en lang niet allemaal van middelbare leeftijd en ouder te zijn...). En als je rondkijkt op straat zie je er steeds meer als je er op let. Ik was om. Via via kwamen we terecht bij Multicycle. Een ruim aanbod aan elektrische fietsen, waaronder dus een met gesloten kettingkast, maar toch sportieve uitstraling: De Expressive-E. De parelwitte kleur maakte het af. Ik was verkocht. En tot op heden absoluut geen spijt. 

Toegegeven, ik ben wel een mooi weer fietser, maar gelukkig is het al heel veel dagen droog geweest het afgelopen jaar, dus heb ik de fiets al veel kunnen gebruiken. De display is simpel te bedienen, de fiets rijdt soepel, kortom hij doet gewoon wat hij moet doen. En ik houd van zekerheid. Zoals ik eerder al zei wil het oog ook wat, ik blijf ten slotte een vrouw….De parelwitte kleur is echt chique. Gelukkig kon ik een mooie bijpassende fietstas op de kop tikken, dus de set is compleet! 

Mijn eerste ervaringen met de fiets zelf, maar ook met de service van Multicycle, zijn positief. Een kwalitatief hoogstaande fiets met mooie afwerking. Een aanrader dus voor mensen die net iets verder willen kijken. 

De komende tijd zal ik jullie af en toe op de hoogte houden van mijn fiets-belevenissen….

Over de auteur
Nicole van der Linde, 38 jaar, woont in de omgeving Den Haag-zuid. Ze is arts en moeder van 2 kinderen. Ze fietst dagelijks zo'n 10 tot 20 km aan woon-werk verkeer. Ze is sinds mei 2014 de trotse eigenaar van een Expressive-E.

Impressie

Al snel viel het woord elektrische fiets

MULTICYCLE

Bekijk onze nieuwe
collectie fietsen op de website

Social media

U kunt dit artikel eenvoudig delen via social media.