Fietsnieuws

Mijn zonnetje op Youtube

Gepubliceerd door Jan Verheijen
Op vrijdag, 10 april 2015

Mijn zonnetje op Youtube

Als uitgesproken mooi-weer-fietser valt je zoiets natuurlijk op. Februari was gemiddeld drie graden kouder dan dezelfde maand in 2014 en maart moest het ook doen met een graadje of twee minder. Mijn vrouw en ik hebben ook pas een enkele fietsdag achter de rug, op acht maart en we staan te trappelen om meer. De dames en vooral heren die er verstand van zeggen te hebben, verkondigen dat het binnenkort beter gaat worden, maar dat had ik als volslagen leek zelf ook kunnen bedenken. Niet voor niets zijn we inmiddels in april aanbeland. Een nogal eigenwijze maand echter, waarvan ze dan ook zeggen dat hij doet wat-ie wil. Het blijft dus even afwachten.

Gelukkig heb ik een klein hulpmiddeltje ontdekt om, in ieder geval virtueel, de zon over mijn steeds grijzer wordende bolletje af te dwingen. Op momenten dat het nog net te koud blijkt om 's avonds de verwarming uit te laten, duik ik zo nu en dan voor mijn computer om drie helden van het Italiaanse lied een privé voorstelling te laten geven. Dat is zo het genoegen van Youtube, een minitheater waarbij je niet in de rij staat voor een toegangskaartje en, nog beter, niet door de regen hoeft te fietsen teneinde verstrooiing naar wens te ondergaan.

Het filmpje waar ik helemaal warm van wordt, is slechts drieëneenhalve minuut lang. Een voordeel van dit virtuele schouwspel op maat is echter dat je het zo vaak je maar wilt kunt herhalen en dat deed ik de eerste keer volop. Mijn helden die in de jaren negentig werden aangeduid als de Drie Tenoren, maakten een wereldtoernee en bij toeval vond ik van het meest zonnige lied ever een versie naast alle andere die ik wel eerder had gezien en gehoord. Maestro Luciano Pavarotti is hier op z'n best terwijl hij een soort van komische act doet met de twee andere grootheden die gelukkig nog wel onder ons zijn, Plácido Domingo en José Carreras.

Heb je ook zo genoeg van die kwakkel-lente, warm je dan eens lekker aan de zonnestralen van mijn zon, ja zo heet-ie echt: 'il sole mio'. Sluit je ogen en waan je, om het helemaal compleet te maken, op je MC in Toscane met links en rechts van de weg kronkelige olijfbomen. De zoete geur van Italië om je heen. O ja, zet eerst de verwarming, eventjes maar, op 30 graden. Lekker toch?

Over de auteur
Jan Verheijen uit Gaanderen, gepensioneerd kunstdocent en Rome-fietser.

Mijn liefde voor het fietsen is een laatbloeier. In 1998 maakte ik mijn eerste fietstocht naar Rome. Deze onderneming was ingegeven door het verlangen om de trip die mijn vader in 1928 maakte, na te fietsen. Zijn destijds geschreven reisverslag was een belangrijke leidraad bij mijn eerste grote tocht. Tegenwoordig maken mijn vrouw en ik regelmatig tevoren uitgestippelde dagtochtjes van rond 50 kilometer met een GPS-je op het stuur. Op de Expressive SE-premium hoop ik een fors aantal kilometers af te leggen.

Impressie

Maestro Luciano Pavarotti is hier op z'n best

MULTICYCLE

Bekijk onze nieuwe
collectie fietsen op de website

Social media

U kunt dit artikel eenvoudig delen via social media.