Fietsnieuws

MC... of toch Koga?

Gepubliceerd door Multicycle
Op maandag, 20 april 2015

MC... of toch Koga?

Toen het lentezonnetje zich voor het eerst dit jaar nadrukkelijk in ons land manifesteerde, maakten mijn vriend Ewout en ik een historisch ritje. Hij op zijn Pinarello racefiets en ik op mijn e-bike van Multicycle. Jarenlang hadden we niet samen gefietst, maar dankzij de elektrische ondersteuning op mijn MC houd ik hem zonder veel inspanning eindelijk weer bij en hang ik niet meteen hijgend in zijn achterwiel.

We kozen voor een route door het Achterhoekse landschap, een rit van zo’n 50 kilometer. We reden langs de Oude IJssel, doorkruisten de weilanden en genoten van plaatsen als Doesburg, Drempt, Laag Keppel en Doetinchem. Geleidelijk aan was de zon goed doorgebroken. We stopten even bij Kasteel Slangenburg in Doetinchem. Toen we onze fietsen hadden gestald zag ik twee mooie MC’s staan. Ik kwam op het idee om er een foto van te maken, voor de Facebook-pagina van Multicycle.

Toen ik vanuit verschillende posities bezig was enkele plaatjes te schieten, kwamen hun eigenaren achterdochtig op ons aflopen. Nadat we hadden uitgelegd dat ik bij Multicycle werk en waar ik deze foto’s voor wilde gebruiken, was het ijs snel gebroken. Net zo snel stonden ze uitgebreid te vertellen over hun fietsen en de vele tochten die ze inmiddels op hun MC’s hadden ondernomen. Zo maakten ze vanuit Delft regelmatig verkenningsritjes door de Achterhoek. We besloten om samen een terrasje te pakken. Erg gezellig werd het toen er nog een stel uit Leiden aanschoof. Ook zij bleken trotse MC-rijders te zijn. Een feest van herkenning! Onder het genot van een hapje en drankje besloten we ons terrasbezoek nog even te verlengen. Dat dit extra goed smaakte hing ongetwijfeld samen met onze geleverde  inspanning. Eten en drinken wordt vanzelf lekkerder naarmate je langer hebt gefietst.

Op het moment dat we nog druk in gesprek waren over onze MC’s, staken twee Koga-fietsers een spaak in het feestgedruis. Zij hadden ons al een tijdje aangehoord en wilden toch even laten weten dat zij Koga veel beter vonden! Ze benoemden één voor één hun argumenten. Zo duurden de fietsverhalen nog even voort en de discussies liepen hoog op. Toen het even stil werd vertelde het echtpaar uit Delft dat ze in Ulft een keer onverwachts bij Multicycle waren binnengelopen, gewoon uit nieuwsgierigheid en omdat ze toch in de buurt waren. Ze werden vriendelijk welkom geheten door mijn collega’s en kregen een uitgebreide rondleiding door de showroom en ze mochten een kijkje nemen in de fabriek. 

Dat is inderdaad Multicycle, een kleine organisatie in Ulft waar alles nog heel persoonlijk is gebleven. Waar vakmensen met heel veel passie hun werk doen en er graag over vertellen. Een bedrijf waar ik trots op ben!

Elk jaar organiseren wij een Open Huis zodat u ook kennis kunt maken met onze gepassioneerde vakmensen en een kijkje kunt nemen in onze fietsfabriek. Ons volgende Open Huis is zaterdag 2 mei a.s. van 10.00 tot 16.00 uur aan de Anton Tijdinklaan 1 in Ulft. U bent van harte welkom!

Impressie

Multicycle Een bedrijf waar ik trots op ben!

MULTICYCLE

Bekijk onze nieuwe
collectie fietsen op de website

Social media

U kunt dit artikel eenvoudig delen via social media.