2015

'Net beuken, niet kleunen' riep mijn moeder vroeger altijd. Ik was echt geen wild kind, maar hield wel van doorgaan. Ik moet wel eens aan deze uitspraak denken als ik op mijn MC rijd. Ik betrap mezelf erop dat ik eigenlijk nooit rustig rijd. Zodra ik van huis wegga, gaat de ondersteuning maximaal aan. Ik probeer eigenlijk altijd meteen richting de 25 km/uur te gaan.
woensdag, 02 december 2015
door Nicole van der Linde
In de bondsrepubliek Duitsland kom je regelmatig bordjes tegen met het opschrift dat aangeeft waar de  koningin woont. Ze zijn best een beetje jaloers op ons omdat wij zo'n mooi -made in Argentinië- exemplaar hebben. Misschien heeft vrijwel elk Duits dorp daarom wel een namaak-Königin. En een Schützenkönig natuurlijk.  
woensdag, 28 oktober 2015
door Jan Verheijen
Ik durf wel te zeggen dat ik een echte fietser ben. Niet zozeer recreatief. Maar iedere werkdag gebruik ik bij voorkeur mijn tweewieler om naar kantoor te fietsen. En de laatste jaren inclusief kinderzitje achterop.
donderdag, 10 september 2015
door Paul Krouwel
Arie’s Bike Shop opent donderdag 25 juni a.s. een ruime Multicycle store in zijn winkel in Delfzijl. Hier vinden bezoekers een zeer hoogwaardige presentatie van Multicycle fietsen. Een showroom waar bezoekers bijna de complete collectie van Multicycle kunnen zien, ervaren én beleven.
woensdag, 24 juni 2015
door Multicycle
Voor de variatie had ik de Pinkster-fietsroute maar eens helemaal van het internet gehaald. Deze voorgeprogrammeerde luxe is voor mij vrij uitzonderlijk en voelde bijna als een geheel verzorgde cruisse. Met die laatste heb ik wel geen ervaring, maar een voorgefietste rit neemt je een boel werk uit handen. De makers hadden verzuimd bij hun prachtig uitgevoerde kaartje een GPS-versie online te plaatsen en dus moest ik die nog wel eerst op mijn computer natekenen. 
dinsdag, 26 mei 2015
door Jan Verheijen
Op zaterdag 2 mei maakte ik een mooi ritje naar Ulft. Honderden belangstellenden hadden de auto gepakt richting het paradepaardje van de Nederlandse fietsenindustrie. Ik reisde uiteraard op het meest voor de hand liggende vervoersmiddel, mijn Expressive SE Premium. 
woensdag, 06 mei 2015
door Jan Verheijen
In het museum te Vinci proberen ze ons al een halve eeuw wijs te maken dat hun grote Leonardo de uitvinder is van de fiets. Compleet met kettingaandrijving! Dat Karl Freiherr Drais von Sauerbronn enkele honderden jaren na het Toscaanse genie pas op het idee kwam van het eerste rijwiel, een loopfiets nota bene, wordt voor het gemak even vergeten.
maandag, 20 april 2015
door Multicycle
Als uitgesproken mooi-weer-fietser valt je zoiets natuurlijk op. Februari was gemiddeld drie graden kouder dan dezelfde maand in 2014 en maart moest het ook doen met een graadje of twee minder. Mijn vrouw en ik hebben ook pas een enkele fietsdag achter de rug, op acht maart en we staan te trappelen om meer.
vrijdag, 10 april 2015
door Jan Verheijen
Nog steeds geniet ik iedere dag van mijn Multicycle Expressive-E. Weer of geen weer. Hij hapert nooit en brengt me altijd op mijn bestemming.
Op de fiets kom je nog eens ergens, dat maakt het voor mij zo leuk. Je wisselt makkelijk van route, en kan doorsteken waar auto’s moeten afbuigen. Heel praktisch in een stad als Den Haag met een autoluw centrum en hoofdwegen
die open liggen voor nieuwe riolering.
maandag, 30 maart 2015
door Paul Krouwel
In het museum te Vinci proberen ze ons al een halve eeuw wijs te maken dat hun grote Leonardo de uitvinder is van de fiets. Compleet met kettingaandrijving! Dat Karl Freiherr Drais von Sauerbronn enkele honderden jaren na het Toscaanse genie pas op het idee kwam van het eerste rijwiel, een loopfiets nota bene, wordt voor het gemak even vergeten.
zondag, 15 maart 2015
door Jan Verheijen
Nu de ronde van Frankrijk alweer een tijd geleden ‘geleden' is en ook in Boxmeer de geldrijders hun kunstje al lang weer hebben geflikt, zijn wij weer overgegaan tot het fietsen van alledag. Nog nooit heb ik een ‘Tour’-etappe op tv helemaal uitgekeken omdat snelfietserij geen grote rol in mijn leven speelt. Eerlijk gezegd, maken alleen de luchtopnamen van het jaarlijks terugkerende 
vrijdag, 06 maart 2015
door Multicycle
Het blijft een bijzondere ervaring dat mijn auto nauwelijks meer in beeld komt sinds ik elektrisch fiets. Vorige week moest deze naar de wasstraat en bijna was ik zelfs daarvoor op de fiets gestapt. Dat ik zo’n multicyclist zou worden, zelfs buiten het tropische en halftropische seizoen, had ik niet verwacht. In het begin was het even zoeken naar de optimale ondersteuning, zo tussen vijf en acht en de juiste versnelling maar dat gaat nu van een leien dakje.
donderdag, 19 februari 2015
door Jan Verheijen
Tot vorig jaar fietste ik op mijn oude fiets. Oorspronkelijk een sportieve fiets met veel versnellingen, maar in de loop der jaren omgetoverd tot een 'mama-fiets', die behoorlijk intensief werd gebruikt voor stadse ritjes. Na onze verhuizing vorig jaar kwamen wij terecht in een fietsvriendelijke omgeving (regio Den Haag Zuid). De echte stad werd ingeruild voor een net iets minder stadse en meer kindvriendelijke omgeving.
vrijdag, 06 februari 2015
door Nicole van der Linde
De ANWB geeft ieder jaar de E-bike special uit. Een magazine vol inspiratie en ideeën op e-bike gebied, voor iedereen die geïnteresseerd is in elektrische fietsen: nieuwe ontwikkelingen, de nieuwste modellen elektrische fietsen en de mooiste regio's om per e-bike te ontdekken.
woensdag, 21 januari 2015
door Multicycle
Ruim twee weken kennen we elkaar nu en inmiddels zijn we dikke maatjes. Ik weliswaar wat dikker, maar dat hoop ik nu de feestdagen voorbij zijn er snel weer af te fietsen. Ondanks de regen, een klein toefje sneeuw en de af en toe ook barre kou heb ik als uitgesproken mooi-weer-fietser inmiddels behoorlijk wat kilometers met mijn nieuwe gabber afgelegd.
maandag, 05 januari 2015
door Jan Verheijen

Multicycle Fietsnieuws

Welkom op onze fietsnieuws pagina, we geven regelmatig tips over fietsen of over fietsroutes en ervaringen van rijders. 

Archief