Fietsnieuws

MC, Merry Christmas!

Gepubliceerd door Jan Verheijen
Op woensdag, 17 december 2014

MC, Merry Christmas!

Omdat de kerstman het behoorlijk druk heeft, was hij al een week eerder op pad om vast de belangrijkste cadeautjes af te leveren. Dat gebeurde bij mij op een vroeg tijdstip, want nauwelijks had ik het scheerschuim van mijn kin geveegd of daar ging de bel. De bebaarde sprookjesfiguur van folkloristische oorsprong had zijn assistent gestuurd. Je ziet, ik vermijd angstvallig de term knechtje, want wie zit er nou te wachten op landelijk gedonder zoals onlangs bij Zwarte Piet.

Het hulpje van Santa Claus had weer en wind getrotseerd om iets af te leveren wat duizenden anderen ook het liefst in hun sok zullen krijgen. Nu moet je weten dat ik die sok trouwens nog niet eens had opgehangen en dat was maar goed ook. Santa Claus bedacht me dit keer namelijk met iets heel groots dat beslist niet op de schoorsteenmantel past. Hij had mijn wensenlijstje ook duidelijk goed gelezen. Zelfs aan de kleur van mijn voorkeur, chocoladebruin was voldaan. Om in te bijten dus, alhoewel ik dat elke chocola-liefhebber zou afraden. MC, stond voorop het stuur en ook op de zijkant van dit wereldwonder waren deze twee letters overtuigend aangebracht. Multicycle is trots op zijn product en ook Martin de Kerstpiet sprak met onverholen bewondering over zijn afgeleverde presentje.

Hoezeer hij gelijk had, kreeg ik meteen al in de gaten bij het lezen van de gebruiksaanwijzing. Langzaamaan raakte ik overdonderd door de beschrijving van alle vernuft dat op dit technisch hoogstandje is verzameld. Dat heb je als je jaren op een gewone fiets hebt gereden. Het display is in twee weergave modi in te stellen, waarbij mij als techniekliefhebber uiteraard de meest uitgebreide, met rotatieteller meteen opviel. Je waant je haast in de cockpit van een middelgroot verkeersvliegtuig. Voor huis, tuin- en keukengebruik ook op ‘Comfort' in te stellen, de ‘Premium' weergave. Wat een weelde. Het superieure uitvoerig omschreven remsysteem, de geweldige derailleur, het zitcomfort van het zadel, de voorvork die in meerdere standen schokken op kan vangen. Een heus remlicht! Haast teveel om hier allemaal op te noemen.

Er is inmiddels heel wat veranderd in fietsenland en naar mijn idee wordt het tijd om de naam van ons vertrouwde vervoersmiddel ‘fiets' te wijzigen in, ja in wat eigenlijk? De oorspronkelijke naamgever zal er iets heel anders mee bedoeld hebben, maar ik stel voor: MC, Merry Christmas!

Over de auteur
Jan Verheijen uit Gaanderen, gepensioneerd kunstdocent en Rome-fietser.

Mijn liefde voor het fietsen is een laatbloeier. In 1998 maakte ik mijn eerste fietstocht naar Rome. Deze onderneming was ingegeven door het verlangen om de trip die mijn vader in 1928 maakte, na te fietsen. Zijn destijds geschreven reisverslag was een belangrijke leidraad bij mijn eerste grote tocht. Tegenwoordig maken mijn vrouw en ik regelmatig tevoren uitgestippelde dagtochtjes van rond 50 kilometer met een GPS-je op het stuur. Op de Expressive SE-premium hoop ik een fors aantal kilometers af te leggen.

Impressie

Multicycle is trots op zijn product


MULTICYCLE

Bekijk onze nieuwe
collectie fietsen op de website

Social media

U kunt dit artikel eenvoudig delen via social media.