Fietsnieuws

Nieuwtjes over de Multicycle fietsen

  • Home
  • /
  • Fietsnieuws
Iedere Multicycle fiets heeft zijn eigen naam met daarin diverse afkortingen. Maar waar staan die afkortingen nu precies voor? In dit blog leggen we dat uit!
woensdag, 13 maart 2019
door Multicycle
Afgelopen weekend was het zover: op vrijdag, zaterdag en zondag waren wij aanwezig op de E-Bike Xperience en Fiets en Wandelbeurs. Maar liefst 43.000 bezoekers waren afgelopen weekend aanwezig in de Jaarbeurs in Utrecht. We kijken terug op een zeer geslaagd weekend en bedanken alle bezoekers voor hun komst, hun oprechte interesse en de leuke gesprekken die we hebben gehad!
maandag, 04 maart 2019
door Multicycle
Mooie momenten maakt u op de lichte, soepele en prachtig ontworpen toerfietsen en e-bikes van Multicycle. Wilt u zelf de voordelen van een Multicycle ervaren? Van 1 tot en met 3 maart 2019 zijn wij aanwezig op de E-Bike Xperience in de Jaarbeurs in Utrecht. U vindt ons op de grens van de E-Bike Xperience en de Fiets en Wandelbeurs. Zien we u daar?
woensdag, 23 januari 2019
door Multicycle
De feestdagen liggen alweer even achter ons en inmiddels zitten we in de derde week van januari. Bent u het nieuwe jaar ook begonnen met goede voornemens? Meer buiten zijn, afvallen, sportiever worden, vaker de fiets pakken… Mooie voornemens, maar soms best lastig om vol te houden. Om u een steuntje in de rug te geven, leest u hieronder vijf redenen om vaker de fiets te pakken! Wij wensen u in ieder geval héél veel succes en vooral veel plezier op de fiets!
donderdag, 17 januari 2019
door Multicycle
Vanaf 1 januari 2019 staat er een nieuw bestuursteam aan het hoofd van Multicycle. Aan de start van het nieuwe jaar namen Eelke van Bilzem, Leon Westenberg en Rutger de Vries het stokje over. Samen gaan zij er alles aan doen om de nieuwe collectie fietsen nog sterker in de markt te zetten én uit te breiden. Zowel de mannen als het moederbedrijf Kross hebben er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken.
woensdag, 02 januari 2019
door Multicycle
Iedereen die ook in de winter op de fietst stapt, begrijpt dat fietsen in de winter anders is dan in de zomer. Aan het begin van de winter heeft u last van bladeren op het wegdek. En wanneer het echt gaat vriezen, wordt het gladder. Om vervelende glijpartijen te voorkomen, is het belangrijk dat de banden van uw (elektrische) fiets voldoende grip hebben op de weg. Daarom hebben onze (elektrische) fietsen extreem betrouwbare banden. In dit blog leest u waarom onze banden extra veilig zijn.
maandag, 24 december 2018
door Multicycle
We kunnen er niet meer omheen. De dagen worden korter, de temperatuur daalt en dat windje op de fiets is toch best wel fris. De winter komt eraan en dat betekent ook dat de fietspaden steeds leger worden. Bergt u uw e-bike deze winter ook op? Of bent u een fietsliefhebber die tijdens de koude periode de e-bike blijft gebruiken? Wat u ook doet, de accu van uw e-bike heeft aardig wat te voortduren in de winter. In dit blog geven we u daarom tips om ervoor te zorgen dat uw e-bike accu in optimale staat de winter doorkomt!
woensdag, 05 december 2018
door Multicycle
Gaat u ook in de herfstmaanden graag op pad met de fiets? De natuur is in het najaar prachtig! Toch is fietsen in de herfst net iets anders dan in de zomer. De temperatuur en weersomstandigheden zijn factoren waar u altijd rekening mee moet houden. Zeker bij koudere temperaturen en regenval. Daarom geven we u in dit blog enkele tips zodat u ook in de herfst veilig op pad kunt!
donderdag, 25 oktober 2018
door Multicycle
Eind augustus presenteren wij een compleet nieuwe collectie toerfietsen en e-bikes. Door 40 jaar ervaring vanuit Multicycle te combineren met een kennisinjectie vanuit ons moederbedrijf Kross, zijn wij in staat om een vernieuwde lijn fietsen te presenteren. Multicycle is de afgelopen 1,5 jaar sterk ontwikkeld en daarbij hoort een nieuwe merkuitstraling. Hieronder leest u meer over deze ontwikkelingen.
zaterdag, 07 juli 2018
door Multicycle
Ben je van plan om voor het eerst een e-bike te kopen en daar mee op pad te gaan? Dan moet je met veel dingen rekening houden. Bijvoorbeeld welke fiets bij jou past, hoe het zit met de verschillende routes en wat je moet doen bij pech onderweg. In ons blog helpen we je hier graag mee. 
donderdag, 28 juni 2018
door Multicycle
Op 31 mei 2018 is het de landelijke Fiets naar je Werk Dag! Een initiatief dat wij van harte steunen. Want fietsen is niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook zeker voor het milieu. Pak daarom voor de kleinere afstanden eens wat vaker de fiets! Een e-bike is hiervoor perfect. Benieuwd naar de voordelen van de e-bike voor het woon-werkverkeer? Je leest het hier.

 

 

woensdag, 30 mei 2018
door Multicycle
Niets is zo lekker als een rit tijdens de eerste zonnestralen in de lente. Op uw e-bike rijdt u door de prachtige natuur, die in de lente vol begint de bloeien. Kriebelt het bij u ook? Ga dan op pad en bekijk Nederlands natuurschoon en bijzondere gebouwen. Wij zochten voor u drie bijzondere lenteroutes uit. U ontdekt ze in dit blog.
maandag, 30 april 2018
door Multicycle
Veertig jaar Nederlandse kwaliteit! Vieren we met onze 40th Limited Edition. Ter gelegenheid van het jubileum is deze gelimiteerde serie uitgebracht. 400 e-bikes als een speciale jubileum editie met elk een uniek nummer.
dinsdag, 26 september 2017
door Multicycle
In Nederland wordt jaarlijks ongeveer 100.000 keer aangifte gedaan van fietsdiefstal, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek en het Centrum Fietsdiefstal. De Stichting Aanpak van Voertuigdiefstallen stelt echter dat dit nog maar het topje van de ijsberg is: in slechts 30 procent van het totale aantal fietsdiefstalgevallen wordt aangifte gedaan.
donderdag, 13 oktober 2016
door Multicycle
De dagen worden weer korter, tijd om over de verlichting op uw fiets na te denken! Wij zetten even de regels voor verlichting van uw fiets op een rij. Als fietser moet u namelijk in het donker en bij slecht zicht een voorlicht en achterlicht aan hebben. U mag hiervoor ook losse lampjes gebruiken. Daarnaast moet de fiets reflectoren hebben op de achterkant, trappers en wielen of banden.
dinsdag, 11 oktober 2016
door Multicycle
Per dag wordt 271 keer aangifte gedaan van fietsdiefstal. In werkelijkheid ligt dit aantal een stuk hoger, omdat niet iedereen aangifte doet. Naar schatting worden er 1.800 fietsen per dag gestolen. De schatting dat uw e-bike binnen het eerste jaar wordt gestolen is sinds 2010 gestegen naar 241%! De meeste fietsen worden gestolen uit de directe woonomgeving (45%), ook stadscentra (20%) en stations (18%) zijn erg populair bij fietsdieven.
donderdag, 08 september 2016
door Multicycle
Tijdens een kort vakantietripje beleefde ik met mijn Expressive SE enkele avonturen waarbij we stevig aan de bak moesten. Samen trotseerden we een aantal 'cols' en daar had ik als plattelander tevoren wel een beetje tegenop gezien. Soms moet je even je grenzen verleggen en dat deden we nu letterlijk in het Duitse Sauerland. Net zoals in Italië bij plaatsnamen die eindigen op -monte is het in Duitsland oppassen geblazen met steden en dorpen die de uitgang -berg hebben.
woensdag, 24 augustus 2016
door Jan Verheijen
Het wordt steeds duidelijker dat de elektrische fiets een uitstekend middel is om meer mensen in beweging te krijgen – zeker ook mensen die normaal gesproken niet (meer) fietsten. Wetenschappers van de universiteit van Colorado hebben onlangs onderzoek gedaan naar de gezondheidsaspecten van de e-bike en de resultaten laten zien dat de gezondheid er aanzienlijk op vooruit gaat.
dinsdag, 09 augustus 2016
door Multicycle
Welke handige gratis apps voor je smartphone of tablet maken je fietsleven nét even wat makkelijker? We zetten een aantal interessante apps van 'Fiets Actief' voor je op een rijtje:
donderdag, 30 juni 2016
door Multicycle
We begrijpen dat de aanschaf van een elektrische fiets niet makkelijk is. U kunt kiezen uit een groot aantal merken met verschillende specificaties. Ook de prijzen lopen vaak sterk uiteen. Maar hoe vindt u nu de e-bike die het beste bij u past? En waar moet u op letten bij de aanschaf?  
maandag, 20 juni 2016
door Multicycle
Er wordt momenteel flink in de media gecommuniceerd over de kwaliteit en de levensduur van accu’s op elektrische fietsen. De e-bike heeft voor tienduizenden bezitters een onaangename verrassing: de accu geeft na een paar jaar de geest.
woensdag, 08 juni 2016
door Multicycle
Er bestaat enige verwarring -in ons landje, maar ook internationaal- over het geslacht van de fiets. Hoor je nou te zeggen: 'ik heb hem of ik heb haar in de schuur gezet?' en is het 'hij heeft' of 'zij heeft een lekke band?'  Vage gedachten voor het begin van de lente, maar leuk om over na te denken nu het toch slecht weer is.
woensdag, 06 april 2016
door Jan Verheijen
Een tijdje geleden was een geheim elektromotortje op een fiets een hot item op alle nieuwspagina's. Mag niet dat motortje, geloof ik, maar dat kan me niet schelen. Het meisje dat ermee betrapt werd, huilde tranen met tuiten en ik had met haar te doen. Maar ja, het mocht niet van de spelleiders zoals ik hen maar even voor het gemak noem. Dat zijn mensen die ik niet begrijp, maar ik hoef ook niet alles en iedereen te begrijpen.
dinsdag, 01 maart 2016
door Jan Verheijen
'Ik mis de ruitenwissers' ontbrak er nog maar aan. Wat mensen allemaal verwachten van een elektrische fiets. Natuurlijk blijven er altijd wensen, reële dus. Zo hoopte ik mijn fietske te kunnen toevoegen op de iPhone-app mijn vrienden. In de bijsluiter had ik namelijk ergens gelezen dat-ie met een antidiefstal chip is uitgerust en met ‘Zoek mijn vrienden’ kan ik anderen die daartoe toestemming geven in het hele land en ver daarbuiten op mijn telefoon volgen.
zaterdag, 16 januari 2016
door Jan Verheijen
Vanwege de tweevoudige fietservaring naar en één vanuit Rome zou je denken dat mijn tweewielige passie al decennia bestaat. De echte verslaving is echter pas begonnen toen tien maanden geleden de Expressive SE Premium in beeld kwam. Hoe hevig het verlangen tegenwoordig is om een lekker stukje om te fietsen, bleek nog onlangs.
donderdag, 17 december 2015
door Jan Verheijen
'Net beuken, niet kleunen' riep mijn moeder vroeger altijd. Ik was echt geen wild kind, maar hield wel van doorgaan. Ik moet wel eens aan deze uitspraak denken als ik op mijn MC rijd. Ik betrap mezelf erop dat ik eigenlijk nooit rustig rijd. Zodra ik van huis wegga, gaat de ondersteuning maximaal aan. Ik probeer eigenlijk altijd meteen richting de 25 km/uur te gaan.
woensdag, 02 december 2015
door Nicole van der Linde
In de bondsrepubliek Duitsland kom je regelmatig bordjes tegen met het opschrift dat aangeeft waar de  koningin woont. Ze zijn best een beetje jaloers op ons omdat wij zo'n mooi -made in Argentinië- exemplaar hebben. Misschien heeft vrijwel elk Duits dorp daarom wel een namaak-Königin. En een Schützenkönig natuurlijk.  
woensdag, 28 oktober 2015
door Jan Verheijen
Ik durf wel te zeggen dat ik een echte fietser ben. Niet zozeer recreatief. Maar iedere werkdag gebruik ik bij voorkeur mijn tweewieler om naar kantoor te fietsen. En de laatste jaren inclusief kinderzitje achterop.
donderdag, 10 september 2015
door Paul Krouwel
Arie’s Bike Shop opent donderdag 25 juni a.s. een ruime Multicycle store in zijn winkel in Delfzijl. Hier vinden bezoekers een zeer hoogwaardige presentatie van Multicycle fietsen. Een showroom waar bezoekers bijna de complete collectie van Multicycle kunnen zien, ervaren én beleven.
woensdag, 24 juni 2015
door Multicycle
Voor de variatie had ik de Pinkster-fietsroute maar eens helemaal van het internet gehaald. Deze voorgeprogrammeerde luxe is voor mij vrij uitzonderlijk en voelde bijna als een geheel verzorgde cruisse. Met die laatste heb ik wel geen ervaring, maar een voorgefietste rit neemt je een boel werk uit handen. De makers hadden verzuimd bij hun prachtig uitgevoerde kaartje een GPS-versie online te plaatsen en dus moest ik die nog wel eerst op mijn computer natekenen. 
dinsdag, 26 mei 2015
door Jan Verheijen
Op zaterdag 2 mei maakte ik een mooi ritje naar Ulft. Honderden belangstellenden hadden de auto gepakt richting het paradepaardje van de Nederlandse fietsenindustrie. Ik reisde uiteraard op het meest voor de hand liggende vervoersmiddel, mijn Expressive SE Premium. 
woensdag, 06 mei 2015
door Jan Verheijen
In het museum te Vinci proberen ze ons al een halve eeuw wijs te maken dat hun grote Leonardo de uitvinder is van de fiets. Compleet met kettingaandrijving! Dat Karl Freiherr Drais von Sauerbronn enkele honderden jaren na het Toscaanse genie pas op het idee kwam van het eerste rijwiel, een loopfiets nota bene, wordt voor het gemak even vergeten.
maandag, 20 april 2015
door Multicycle
Als uitgesproken mooi-weer-fietser valt je zoiets natuurlijk op. Februari was gemiddeld drie graden kouder dan dezelfde maand in 2014 en maart moest het ook doen met een graadje of twee minder. Mijn vrouw en ik hebben ook pas een enkele fietsdag achter de rug, op acht maart en we staan te trappelen om meer.
vrijdag, 10 april 2015
door Jan Verheijen
Nog steeds geniet ik iedere dag van mijn Multicycle Expressive-E. Weer of geen weer. Hij hapert nooit en brengt me altijd op mijn bestemming.
Op de fiets kom je nog eens ergens, dat maakt het voor mij zo leuk. Je wisselt makkelijk van route, en kan doorsteken waar auto’s moeten afbuigen. Heel praktisch in een stad als Den Haag met een autoluw centrum en hoofdwegen
die open liggen voor nieuwe riolering.
maandag, 30 maart 2015
door Paul Krouwel
In het museum te Vinci proberen ze ons al een halve eeuw wijs te maken dat hun grote Leonardo de uitvinder is van de fiets. Compleet met kettingaandrijving! Dat Karl Freiherr Drais von Sauerbronn enkele honderden jaren na het Toscaanse genie pas op het idee kwam van het eerste rijwiel, een loopfiets nota bene, wordt voor het gemak even vergeten.
zondag, 15 maart 2015
door Jan Verheijen
Nu de ronde van Frankrijk alweer een tijd geleden ‘geleden' is en ook in Boxmeer de geldrijders hun kunstje al lang weer hebben geflikt, zijn wij weer overgegaan tot het fietsen van alledag. Nog nooit heb ik een ‘Tour’-etappe op tv helemaal uitgekeken omdat snelfietserij geen grote rol in mijn leven speelt. Eerlijk gezegd, maken alleen de luchtopnamen van het jaarlijks terugkerende 
vrijdag, 06 maart 2015
door Multicycle
Het blijft een bijzondere ervaring dat mijn auto nauwelijks meer in beeld komt sinds ik elektrisch fiets. Vorige week moest deze naar de wasstraat en bijna was ik zelfs daarvoor op de fiets gestapt. Dat ik zo’n multicyclist zou worden, zelfs buiten het tropische en halftropische seizoen, had ik niet verwacht. In het begin was het even zoeken naar de optimale ondersteuning, zo tussen vijf en acht en de juiste versnelling maar dat gaat nu van een leien dakje.
donderdag, 19 februari 2015
door Jan Verheijen
Tot vorig jaar fietste ik op mijn oude fiets. Oorspronkelijk een sportieve fiets met veel versnellingen, maar in de loop der jaren omgetoverd tot een 'mama-fiets', die behoorlijk intensief werd gebruikt voor stadse ritjes. Na onze verhuizing vorig jaar kwamen wij terecht in een fietsvriendelijke omgeving (regio Den Haag Zuid). De echte stad werd ingeruild voor een net iets minder stadse en meer kindvriendelijke omgeving.
vrijdag, 06 februari 2015
door Nicole van der Linde
De ANWB geeft ieder jaar de E-bike special uit. Een magazine vol inspiratie en ideeën op e-bike gebied, voor iedereen die geïnteresseerd is in elektrische fietsen: nieuwe ontwikkelingen, de nieuwste modellen elektrische fietsen en de mooiste regio's om per e-bike te ontdekken.
woensdag, 21 januari 2015
door Multicycle
Ruim twee weken kennen we elkaar nu en inmiddels zijn we dikke maatjes. Ik weliswaar wat dikker, maar dat hoop ik nu de feestdagen voorbij zijn er snel weer af te fietsen. Ondanks de regen, een klein toefje sneeuw en de af en toe ook barre kou heb ik als uitgesproken mooi-weer-fietser inmiddels behoorlijk wat kilometers met mijn nieuwe gabber afgelegd.
maandag, 05 januari 2015
door Jan Verheijen
Omdat de kerstman het behoorlijk druk heeft, was hij al een week eerder op pad om vast de belangrijkste cadeautjes af te leveren. Dat gebeurde bij mij op een vroeg tijdstip, want nauwelijks had ik het scheerschuim van mijn kin geveegd of daar ging de bel. De bebaarde sprookjesfiguur van folkloristische oorsprong had zijn assistent gestuurd. Je ziet, ik vermijd angstvallig de term knechtje, want wie zit er nou te wachten op landelijk gedonder zoals onlangs bij Zwarte Piet.
woensdag, 17 december 2014
door Jan Verheijen
Nu steeds meer Nederlanders in het bezit zijn van een smartphone (bijna driekwart van de Nederlandse bevolking, zo blijkt uit onderzoek) groeit ook het gebruik van apps enorm. Tijd om eens te kijken naar het gebruik van apps in relatie tot fietsen.
donderdag, 11 december 2014
door Multicycle
Om
Nu de ronde van Frankrijk alweer een tijd geleden ‘geleden' is en ook in Boxmeer de geldrijders hun kunstje al lang weer hebben geflikt, zijn wij weer overgegaan tot het fietsen van alledag. Nog nooit heb ik een ‘Tour’-etappe op tv helemaal uitgekeken omdat snelfietserij geen grote rol in mijn leven speelt. Eerlijk gezegd, maken alleen de luchtopnamen van het jaarlijks terugkerende 
vrijdag, 05 december 2014
door Jan Verheijen
Nu de ronde van Frankrijk alweer een tijd geleden ‘geleden' is en ook in Boxmeer de geldrijders hun kunstje al lang weer hebben geflikt, zijn wij weer overgegaan tot het fietsen van alledag. Nog nooit heb ik een ‘Tour’-etappe op tv helemaal uitgekeken omdat snelfietserij geen grote rol in mijn leven speelt. Eerlijk gezegd, maken alleen de luchtopnamen van het jaarlijks terugkerende 
vrijdag, 05 december 2014
door Jan Verheijen
Vanwege de tweevoudige fietservaring naar en één vanuit Rome zou je denken dat mijn tweewielige passie al decennia bestaat. De echte verslaving is echter pas begonnen toen tien maanden geleden de Expressive SE Premium in beeld kwam. Hoe hevig het verlangen tegenwoordig is om een lekker stukje om te fietsen, bleek nog onlangs.
zondag, 19 oktober 2014
door Jan Verheijen
Vanwege de tweevoudige fietservaring naar en één vanuit Rome zou je denken dat mijn tweewielige passie al decennia bestaat. De echte verslaving is echter pas begonnen toen tien maanden geleden de Expressive SE Premium in beeld kwam. Hoe hevig het verlangen tegenwoordig is om een lekker stukje om te fietsen, bleek nog onlangs.
zondag, 19 oktober 2014
door Jan Verheijen
Eind augustus presenteren wij een compleet nieuwe collectie toerfietsen en e-bikes. Door 40 jaar ervaring vanuit Multicycle te combineren met een kennisinjectie vanuit ons moederbedrijf Kross, zijn wij in staat om een vernieuwde lijn fietsen te presenteren. Multicycle is de afgelopen 1,5 jaar sterk ontwikkeld en daarbij hoort een nieuwe merkuitstraling. Hieronder leest u meer over deze ontwikkelingen.
dinsdag, 14 oktober 2014
door Multicycle
Multicycle is met de Legend-E winnaar geworden van de elektrische fietsentest van elektrischefietsen.com, in de prijscategorie € 2500,- t/m € 3499,-. Een testpanel heeft gekeken naar het gebruik van onderdelen, comfort, zithouding en de ondersteuning. Uit het testresultaat kwam per prijsklasse een winnaar naar voren op het gebied van prijs/kwaliteitverhouding en een Overall Score winnaar.
dinsdag, 29 juli 2014
door Multicycle
Mirjam Wouters reist al vanaf 2001 de wereld over. Na tenminste 22.000 kilometer op de fiets is de wereldreis van Mirjam Wouters nog lang niet ten einde. Het fietsen zit Mirjam in haar bloed. Na het Lyceum pakte ze al snel de fiets. In 2003 reed ze naar Marokko, in 2004 door Oost-Europa en in 2005 lukte het haar om de Noordkaap op de fiets te bereiken. 
dinsdag, 03 september 2013
door Multicycle

Multicycle Fietsnieuws

Welkom op onze fietsnieuws pagina, we geven regelmatig tips over fietsen of over fietsroutes en ervaringen van rijders. 

Recent

Archief