NL / DE  contact    
Kies uw MC
Type fiets
Persoonlijke voorkeuren
Fiets voorkeuren
  
Home  »  Over Multicycle  »  De wereld van Multicycle  »  Gedreven door kwaliteit

Gedreven door kwaliteit

Multicycle: een merk met historie
Multicycle werd 40 jaar geleden in het Achterhoekse Ulft door Nico Bieleveldt en zijn vrouw opgericht. Met de handgemaakte kwaliteitsfietsen die Nico toen ontwierp, heeft hij de basis gelegd voor de huidige ‘MC’. Hij onderscheidde zich toen al met de mooie, lichte handgemaakte fietsen waarbij de nadruk lag op comfort en kwaliteit, vanuit een sportieve grondslag. En dat is nooit veranderd.

Onze MC’s worden nog steeds in het Achterhoekse Ulft gebouwd. We zijn uitgegroeid tot een modern bedrijf waar betrokken vakmensen met oog voor detail, exclusieve en hoogwaardige toerfietsen ontwerpen, ontwikkelen en produceren. En altijd gedreven door kwaliteit, met fantastisch fietsen als uitgangspunt.

Een fiets voor u ontwikkeld: Designed around you
Wij stellen uw wensen centraal en bouwen daar fantastische fietsen omheen. Een fiets moet bij u passen. In uitstraling en uiterlijk, maar ook in gebruik. U moet zich vrij en trots voelen op uw MC! Wij denken verder dan techniek alleen, maar verdiepen ons in uw belevingswereld. Wat kan er nóg beter, hoe kunnen we de grenzen van fantastisch fietsen nog verder verleggen? Een goede fiets is een stukje maatwerk. Daarom ontwerpen we volgens het principe ’Designed around you’.De lichtste fiets
Er is geen fiets die zo licht en soepel fietst als een MC, óók zonder ondersteuning. Fantastisch fietsen noemen we dat in Ulft. Daarnaast zijn onze e-bikes zeer licht in gewicht. Onze MC’s behoren zelfs tot de lichtste in de markt! Zeer handig als u bijvoorbeeld de fiets op een fietsendrager wilt tillen en vervoeren.

De mooiste fiets
We zien dat de fiets steeds meer een product wordt waarmee u gezien mag en wilt worden. En dat vinden wij ook. Alle fietsen worden in eigen huis ontwikkeld en ontworpen. We nemen de tijd om een fiets tot in detail te ontwerpen en goed uit te ontwikkelen, we doen hieraan nooit concessies. Een MC heeft een duurzaam en tijdloos design. Ingetogen klasse op topniveau! De onderdelen zijn op subtiele wijze in het design geïntegreerd. Geen lasnaden in het frame en de kabels zijn weggewerkt. Over elk detail is nagedacht en dit leidt tot de mooiste fiets. Onze sportieve Expressive is daar een sprekend voorbeeld van. 

Vakmanschap op het hoogste niveau

We zijn ontzettend gedreven om de beste, lichtste en mooiste fiets te maken. Onze vakmensen zijn daar iedere dag weer mee bezig. De fietsen die nu uit de fabriek rijden, zijn het resultaat van een duidelijke strategie, veel innovaties en volledig in huis ontwikkelde kwaliteitsprocessen. We durven nu met overtuiging te zeggen dat we technologisch de beste én lichtste fiets maken waarin alleen de allerbeste materialen zijn verwerkt. 

Unieke aanpak voor de beste fiets
We hebben er bewust voor gekozen om zelf in eigen huis een compleet innovatief elektrisch ondersteuningssysteem voor onze e-bikes te ontwikkelen. Deze aanpak is uniek. Andere fietsfabrikanten verzamelen veelal bestaande elektronica en maken hier een zo goed mogelijke fiets van. In onze ogen is dit geen oplossing die de beste fiets oplevert. Zeker gezien de complexiteit van de elektronica in een elektrische fiets, die zeer goed op elkaar afgestemd moet zijn. Wij zijn dan ook de enige fabrikant die alle elektronische componenten volledig zelf ontwerpen en die vervolgens bij één fabrikant in Nederland laten maken. Hierdoor krijg je een zeer hoge en constante kwaliteit binnen alle elektrische onderdelen op de fiets en dus een uiterst betrouwbare en duurzame fiets met een fantastisch rijgedrag. De meeste MC-rijders zijn na een aantal jaren geen klant meer, maar fan!


© Multicycle 2018  |  Anton Tijdinklaan 1 7071 CX Ulft  |  colofon & disclaimer  |  sitemap  |  nieuws  |