NL / DE  contact    
Kies uw MC
Type fiets
Persoonlijke voorkeuren
Fiets voorkeuren
  
Home  »  Over Multicycle  »  De wereld van Multicycle  »  Doorstart Multicycle

Doorstart Multicycle

De productie van fietsen van het merk Multicycle gaat door in Nederland.

De Poolse fietsfabrikant KROSS S.A heeft het contract ondertekend waarmee de activa en alle activiteiten van het Nederlandse Multicycle B.V. dat medio november 2016 failliet ging, worden overgenomen. Er wordt verwacht om in de aankomende weken de productie en de verkoop van de populaire modellen van Multicycle te hervatten. Sommige van de werknemers hebben de werkzaamheden inmiddels weer hervat. Hoewel KROSS S.A niet verantwoordelijk is voor de handelswijze met betrekking tot service en garantie van fietsen die verkocht zijn in het verleden, is KROSS S.A wel bezig om de service naar de dealers opnieuw op te zetten. Deze diensten zullen zowel voor nieuwe als bestaande klanten beschikbaar zijn.

 

De overname door KROSS S.A biedt Multicycle goede perspectieven en hiermee kan de Premium positie als Nederlands fietsmerk behouden blijven. KROSS S.A is de grootste fietsfabrikant in Polen en daarnaast een sterke distributeur in Europa. KROSS.S.A biedt ook winstgevende kansen om de export van het bedrijf uit te breiden. Het brede netwerk van de investeerder op het gebied van verkoop en technologie zal een nieuw stabiliteitslevel bieden. Terwijl voor KROSS S.A de overname van het 40 jaar bestaande merk Multicycle een sterke binnenkomer is op de huidige fietsmarkt. Deze nieuwe samenwerking op het gebied van zowel verkoop en distributie als op het gebied van technische kennis en branche ervaring heeft grote potentie.

 

KROSS S.A is de grootste fietsfabrikant in Polen. KROSS S.A produceert 300.000 fietsen per jaar en exporteert fietsen naar meer dan 40 landen. KROSS S.A heeft een sterke marktpositie opgebouwd in de laatste 25 jaar. Dit is te danken aan succesvolle marketing activiteiten en het succesvol ontwikkelen van het professionele fiets team – KROSS Racing Team – op dit moment geplaatst in de wereldwijde top 3. De Poolse atlete, Maja Włoszczowska, won in 2016 olympisch zilver en fungeert als het boegbeeld van KROSS S.A. Onlangs is ook UCI Wereld kampioen Jolanda Neff voor het komende seizoen toegevoegd aan het team. Dit is een enorme mijlpaal voor het team en het merk. Haar keuze om het merk KROSS te vertegenwoordigen geeft aan hoe groot de kracht is van het merk binnen de tweewielerbranche.© Multicycle 2017  |  Anton Tijdinklaan 1 7071 CX Ulft  |  colofon & disclaimer  |  sitemap  |  nieuws  |