NL / DE  contact    
Kies uw MC
Type fiets
Persoonlijke voorkeuren
Fiets voorkeuren
  
Home  »  nieuws  »  Multicycle partner innovatiecentrum ICER

Multicycle partner innovatiecentrum ICER

Een wereld van techniek en innovatie.
Op 6 mei 2014 is het nieuwe innovatiecentrum ICER geopend voor bezoekers. Een bezoek aan het innovatiecentrum in Ulft wordt vooral een kijkje in de toekomst. Het innovatiecentrum is verdeeld in 12 eilanden waar bezoekers technische innovaties te zien krijgen van vroeger en nu. Een deel van de eilanden is mede ontwikkeld door Achterhoekse bedrijven, die hun laatste technische innovaties presenteren. Het Achterhoekse bedrijfsleven staat garant voor innovatie, zo ook de fietsfabrikant Multicycle in Ulft.

Boeiende mix van vroeger en nu
Voor Multicycle biedt het innovatiecentrum ICER een uitstekende mogelijkheid om haar expertise en vakkennis te exposeren. Multicycle staat o.a. samen met Wheels over Europe en Van Raam gepresenteerd in het eiland ‘Ontwikkelen. Vernieuw de toekomst’ waarbij de ontwikkeling van de fiets van vroeger tot nu centraal staat. Hier wordt tekst en uitleg gegeven met behulp van een monitor en een film van Multicycle. Ook gaan bezoekers en studenten in het eiland zelf aan de slag, om samen met Multicycle de fiets van 2020 te ontwikkelen.Multicycle
Multicycle toont in dit eiland een fiets uit 1978. Het Model Tour 600 van Multicycle was de eerste fiets in Europa met een Shimano schakelsysteem - de 'Shimano Front Freewheel (FFS)' - en daardoor zeer makkelijk zelf schakelend. Het was bovendien de eerste fiets met accuverlichting. Als innovatief model van nu toont Multicycle de e-bike Expressive-SE. Net als alle andere fietsen van Multicycle is de Expressive-SE in eigen huis in het Achterhoekse Ulft ontwikkeld, geproduceerd en gelakt. De Expressive-SE is een sportieve en lichte e-bike met elektrische trapondersteuning. Door gebruik te maken van technieken uit de auto- en luchtvaartindustrie is Multicycle er in geslaagd om nieuwe maatstaven te stellen op het gebied van gewicht, actieradius, betrouwbaarheid en gemak. De software in de fiets is op afstand uit te lezen om storingen op te sporen of om instellingen aan te passen.

© Multicycle 2017  |  Anton Tijdinklaan 1 7071 CX Ulft  |  colofon & disclaimer  |  sitemap  |  nieuws  |