5 jaar accu garantie

/
5 jaar accu garantie

Multicycle

5 jaar garantie op uw multicycle accu

Wist u dat u bij Multicycle maar liefst 5 jaar garantie heeft op uw accu? Uw accu wordt in de eerste twee jaar zelfs volledig vervangen wanneer deze niet meer voldoet aan onze kwaliteitseisen!

Multicycle garandeert kwaliteit

Multicycle besteedt veel aandacht aan het ontwikkelen van een zo goed en betrouwbaar mogelijk product, waarbij zorgeloos fietsen voorop staat. Een accu is een kostbaar onderdeel van uw e-bike. Wij doen er met onze garantievoorwaarden dan ook alles aan dat u onbezorgd kunt genieten van uw e-bike.

Criteria Multicycle accu

Multicycle is open en eerlijk over hetgeen u als gebruiker van onze accu’s kunt en mag verwachten. Daarom kunt u in het onderstaande overzicht zien aan welke criteria een Multicycle accu minimaal moet voldoen, ook na een langere gebruiksperiode.

Een accu is een zogenaamd slijtagedeel. Iedere accu, dus ook de accu van een e-bike, presteert op den duur minder. Dit wordt ook wel de normale slijtage genoemd. Naast de normale slijtage door tijdsverloop, is ook het aantal laadcycli van invloed op de restcapaciteit van de accu.

Wat is een laadcyclus?

Iedere keer dat de accu volledig wordt opgeladen staat gelijk aan één laadcyclus. Onze accu’s houden automatisch bij hoe vaak een accu volledig is opgeladen. Laadt u de accu in kleinere stappen op, bijvoorbeeld van 25% naar 50%? Dan maakt dat niet uit. Het systeem telt automatisch de opladingen bij elkaar op. Pas wanneer 100% wordt bereikt, is er sprake van één laadcyclus.

Jaar 1 en 2: volledige fabrieksgarantie

De capaciteit van elke accu daalt vanaf het eerste gebruik. Om ervoor te zorgen dat u hier zo weinig mogelijk hinder van ervaart zijn onze accu’s voorzien van hoogwaardige lithium/ion cellen. Dit zorgt ervoor dat de capaciteitsdaling erg langzaam gaat. Uw accu gaat hierdoor langer mee.

Indien de capaciteit van uw accu gedurende het 1e jaar lager is dan 90%, of in het 2e jaar lager is dan 75% ten opzichte van nieuw, geeft Multicycle 100% garantie op de accu en wordt uw accu kosteloos vervangen voor een nieuwe, mits het aantal laadcycli niet hoger is dan 250.*

Jaar 3, 4 en 5: Fabrieksgarantie onder voorbehoud van normale slijtage

Wij hebben uitvoerig getest wat u kunt verwachten van de capaciteit van onze accu’s. Heeft u problemen met uw accu? Laat uw accu dan door de dealer controleren. Uw dealer kijkt dan naar de restcapaciteit van de accu en het aantal laadcycli. Is dit lager dan aangegeven in een van de bovenstaande tabellen, dan komt uw accu in aanmerking voor garantie. De garantie die wij verlenen is gebaseerd op de kosten voor een nieuwe accu met aftrek van de normale slijtage.

Een voorbeeld:

Stel; na 3 jaar en minder dan 250 laadcycli heeft uw accu een restcapaciteit van 300 WH. Multicycle heeft u beloofd dat de capaciteit van de accu minimaal 311 WH zou zijn. Om deze reden kunt u dan aanspraak maken op de garantie. Multicycle vergoedt de restcapaciteit tot 311 WH, daarboven is het normale slijtage door gebruik en tijdsverloop. Dit wordt verrekend met de kosten van de advies verkoopprijs van een nieuwe accu.

* Uitgaande van een gemiddeld gebruik kunt u er vanuit gaan dat dit overeen komt met 20.000 – 30.000 gereden kilometers.

Registreer uw garantie

Let op: deze actie is alleen geldig voor modellen vanaf 2019 en geldt niet voor tandems!

U kunt zich registreren voor de 5 jaar garantie via het formulier onder deze link.